Свързани новини

04.01.2010 17:59

Фандъкова търси нови администратори

Видян 1560 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова година, нови кадри в администрацията. Това е принципът, на който действа кметът на София Йорданка Фандъкова.


Общината започва да търси млади хора със солидно образование, с които да попълни важни ресори в управлението на града. Така Фандъкова изпълнява едно от предизборните си обещания – да влее свежи сили в администрацията, от която софиянци не са престанали да се оплакват. И основателно. В повечето случаи гражданите се сблъскват с неразбиране и неадекватни реакции от страна на онези, които би трябвало да бъдат най-близо до проблемите им.


Новата политика на кмета е за приобщаване на хората към управлението на града и използване на общата енергия и добрите идеи, откъдето и да идват те, за решаването на проблемите.


В първия работен ден на новата година Столичната община обяви първите две места за попълване на своята банка кадри.


Едната от длъжностите, за които се търси нов човек, е старши юристконсулт за общинските финанси, стопанската дейност и европрограмите. Позицията е много привлекателна за млади хора, тъй като изискваният професионален опит е 2 години.


Стартовата основна заплата от 537 лева вероятно ще се стори привлекателна за начинаещите юристи. Както е известно, бълването на правници от различните университети през последните години доведе до безработица сред тях и то по време на криза. Точно на тях общината подава ръка.


Повече пари ще изкарват специалистите по логистика, които търси София. Стартовата основна заплата на бъдещия началник-отдел е 628 лева. От него обаче се иска стаж минимум 6 години. Кръгът от специалности, които трябва да има като образование кандидатът, е по-широк. Търсят се хора с дипломи по социалните, стопанските или правните науки.


И двете позиции, обявени от Столичната община, носят и допълнителна привилегия – бъдещите експерти ще имат статут на държавни служители. Това им гарантира стабилна работа, независимо от смяната на властта. По тази причина и очакваният интерес е особено голям.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец