Свързани новини

16.05.2016 16:13

Фандъкова представи новия главен архитект

Видян 1825 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          „Публичността беше една от ключовите цели. Другата, разбира се, беше стриктно спазване на правилата за избор, така че да се гарантира максимална обективност”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на пресконференция, на която бе представен новият главен архитект на София  - Здравко Здравков. По думите й, конкурсът предизвика сериозен интерес, както от страна на професионалните организации, така и от страна на гражданските организации и медиите. Тя е категорична, че една от основните задачи на конкурса е била, кандидатите да представят концепция за реформи в дейността на Направление Архитектура и градоустройство (НАГ), защото през последните години се наблюдават пропуски.


Промяна на модела на придвижване с автомобил, повече велотрасета, пешеходни зони и реформа в НАГ са само част от първите задачи, с които ще се заеме новият главен архитект на София Здраво Здравков.


Развитие на електронните услуги, които НАГ предоставя на гражданите и уеднаквяване на образците и заявленията във всички 24 района, създаване на звено за градско планиране и специални отдели за анализ на транспорта, жилищна политика и недвижимо културно наследство, също са и сред приоритетите залегнали в концепцията новия главен архитект.


Фандъкова поиска от него да направи работата на НАГ прозрачна, да ускори предоставянето на услуги за гражданите и бизнеса, да подготвя промените в общия устройствен план на града, да подобри комуникацията с браншовите и неправителствени организации и да работи за това София да стане по-зелен град.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв