15.09.2015 12:24

Фандъкова откри ново училище в Герман

Видян 3302 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поредното ново училище на територията на Столичната община отвори врати в първия учебен ден. 84-то ОУ "Васил Левски" е голям комплекс с детска градина и модерни спортни съоръжения, и се намира в село Герман.


Училището разполага с 8 класни стаи, компютърна зала, кабинет за деца със специални образователни потребности, занималня, спалня и бокс за подготвителен клас, библиотека с читалня, модерен физкултурен салон. На невероятната спортна база завиждат вече останалите столични директори. В двора са разположени баскетболни и волейболни игрища, пътека за бягане и детска площадка за подготвителния клас.  „Получи се съвременен образователен комплекс“, заяви при откриването кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че училището отговаря на всички изисквания, които са навсякъде по света.


„Това е България, която искаме да направим и изграждаме, това е София, която трябва да имаме“, заяви столичният кмет. Фандъкова обясни, че промяната е започната. „Миналата година открихме детската градина в село Герман, тази година – 84-то училище ОУ Васил Левски“.


Инвестицията в новото учебно заведение е около 3 млн.и 400 хил. лв, стана ясно от думите на столичния кмет. Детската градина е малко над 2 млн. лв. Така че само в Герман за образование през последните години, са вложени над 5 млн.лева, поясни Йорданка Фандъкова.„Тази година над 22 млн.лева инвестираме в нови детски градини, в модернизация на училища, най -вече в енергийна ефективност“, уточни тя.


Това е третото ново училище, което се открива през последните пет години, след като преди това в София 30 години не е строено учебно заведение. Коментарите на присъстващите бяха, че все едно човек не е в България. Училището е направено по модел на по-напредналите европейски държави.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог