Свързани новини

25.06.2019 16:56

Фандъкова напомни скандалните приватизации от синьото време в София

Видян 3206 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Кръглото кафене Кривите огледала, Детски кът - Водно каналче, Велопистата и Трите дансинга в Борисовата градина да бъдат върнати на Столичната община, поиска в доклад, оповестен от offnews кметът Йорданка Фандъкова. Те са предоставени за стопанисване и управление на Софийски имоти ЕАД на 28 юли 1997 г., когато в София управляваше единната в онези години синя десница:
„По заповед на Фандъкова шефът на Общинския строителен контрол към НАГ издаде заповеди за премахване на незаконни строежи на терените на Капитолия и Веселото село. И двете заповеди са обжалвани пред Административен съд - София град. Обжалвани са и прекратяванията на договорите за наем, с които се иска предаване на терените на Софийски имоти, като до момента на първата инстанция приключи делото с наемателя на терена на автокъща Капитолия в полза на общинското дружество, както писахме преди 2 седмици. Четирите имота попадат Княз Борисовата градина, която се подържа и се управлява от общинското предприятие Паркове и градски градини, в това число и частта от парка, която е изключителна публична държавна собственост, дадена за управление на Столичната община през 2012 г. с решение на Министерския съвет.
През 2016 г. след решение на Столичния общински съвет и проведен конкурс за избор на проектант, на дружеството Ковачев архитекти е възложено изготвянето на проект на Подробен устройствен план на парк Княз Борисова градина. През 2019 г. проектът на ПУП беше предаден за разглеждане и обсъждане. Изработването и приемането на Подробен устройствен план на Борисовата градина има две важни цели – първата, е запазването на парка, а втората – недопускане на ново строителство в него. Въпросът за недопускане на ново строителство е изключително важен поради фактът, че на територията на Княз Борисовата градина съществуват терени, които преди 15-20 години са станали частна собственост.
В периода 1997 – 2005 г. знакови места от територията Борисовата градина са продавани, заменяни и апортирани в смесени търговски дружества.
На 18.12.2002 г. с решение № 50 по Протокол № 46 на Столичния общински съвет Кръгло кафене Кривите огледала е апортирано в капитала на Софийски имоти ЕАД. Със същото решение СОС е дал и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби