Свързани новини

13.12.2013 16:45

Фандъкова изрита кметицата на Слатина

Видян 1145 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на столичния район „Слатина” Антоанета Апостолова временно е отстранена от длъжност, предаде Блиц. За и. д. е назначена Наталия Стоянова. Причината за махането на Апостолова е завършила проверката, която е по искане от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. "Получих няколко сигнала, и възложих проверка на звеното за Вътрешен контрол, и по-късно включих звеното за вътрешен одит. Констатирани са редица нарушения и в двата доклада. Първото, най-фрапиращо за мен нарушение, е, че фирми на роднини, на общински служители, включително на зам.-кметове и кметове, печелят обществени поръчки за ремонтни дейности и строителство.


За сметка на това, има информация,  че едноличната фирма на бащата на сегашния зам.-кмет на районната администрация (по това време тя е началник отдел „Инженерна инфраструктура”) Станка Методиева - бащата на Станка Методиева, е печелил обществени поръчки, шест такива на брой, които са на различна стойност, съответно, които са за детски градини, училища, и като цяло за инвестиции в района. Има констатация и за занижен инвеститорски контрол. Друга тема е превишаване на парите за представителни разходи, всеки районен кмет има право на 480 лева годишно. За 2012 година, вместо 480 лева за представителни разходи, кметът на район „Слатина” е изразходвал 1012 лева, за 2013 година той няма никакви нарушения относно това и към момента има 308 лева похарчени, които се вписват в отпуснатия бюджет", каза Фандъкова.


По думите й, докладите са изпратени до градска прокуратура. Поискани са щателни проверки и в двата доклада във връзка с всички подадени сигнали, тъй като кметът на район „Слатина” има възражения по някои от сигналите.


Кметът на Столична община  е отстранила до приключване на проверките кмета на район „Слатина” и е освобождила зам.-кмета на района. За него също имало доказателства за нарушения.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец