Свързани новини

29.10.2014 14:40

Фандъкова: До неделя пускаме изцяло Лъвов мост

Видян 1180 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на седмицата трябва да бъде пуснато цялото движение по Лъвов мост, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира изпълнението на строителните дейности. Обектът вече е окончателно завършен. Очаква се утре кръстовището да бъде частично отворено за преминаване. Предстои единствено да бъде положен последният слой асфалт в северния тунел и да бъдат поставени ограниченията на трамвайното трасе, за да няма инциденти.


„Изпълнителите почти се вместиха в първоначалния си график, въпреки забавянето заради дъждовете и археологическите разкопки”, посочи Фандъкова и допълни, че мястото ще се превърне в една наистина много атрактивна зона на София.


Мащабната реконструкция, която започна през юни, е на стойност 21 млн. лв. Очаква се изграденото кръгово кръстовище да облекчи значително натоварения трафик в тази част на града. Изцяло обновен е и емблематичният Лъвов мост. Той беше ремонтиран паралелно с изграждането на естакадата. Пейки, озеленяване с цветни лехи, велопътека и дори римски антични разкопки от IV век на показ – всичко това е включено в архитектурната група около четирите лъва.


„Това е огромен проект за изграждане както на пътен възел, който да реши сериозните проблеми в трафика в този участък, но и за облагородяване на района и на самия площад Лъвов мост", коментира зам-кметът по транспорта Любомир Христов. Новото кръстовище ще осъществява връзка от Централната жп гара с центъра на града. 


" В участъка ще бъде осигурено постоянно видеонаблюдение, плюс обход на общинската полиция и районното полицейско управление”, заяви Красимир Димитров от дирекция Сигурност към Столичната община. Идеята е по този начин да бъде повишена безопасността на живеещите в района.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв