Свързани новини

24.09.2014 14:40

Фандъкова: До края на септември ще пуснем още 26 нови автобуса

Видян 1082 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,До края на септември ще пуснем още 26 нови автобуса, от общо 126". Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде „Фокус”. Тя обясни, че този проект се изпълнява по ОП „Околна среда” и е финансиран безвъзмездно на 100%.


По думите й първите 20 автобуса вече се движат по улиците на града, като се надява хората да са доволни. Фандъкова допълни, че новите автобуси са обявени за номер 1 за 2014 година в Европа.


„Изискването беше да отговарят на стандартите на Евро 6. Едно изискване, което влиза в сила от следващата година. Продължаваме с подмяната на градски автобуси, които се движат по улиците на София”, добави тя. Според нея новите автобуси ще се движат по линиите - 120, 113 и 83. „ По линия 120 се движат 28-годишни автобуси, а по линията на 113 са 34-годишни”, добави тя. Кметът на Столична община поясни, че новите 26 автобуса ще бъдат пуснати в понеделник, така стават общо 46. „Процесът е на стойност 66 млн. евро и се финансира от ОП „Околна среда”. За да започнем да изпълняваме проекта в срок Столична община пое авансовото плащане от 13,5 млн. лева. През месец август получихме плащане от Националният бюджет в размер на 28 млн. лева. Това ни позволи да продължим да работим по този проект. Очакваме след Нова година да получим следващия транш”, посочи Фандъкова.


„Когато завършим проекта ще смятаме, че сме подменили 50% , тоест половината от тези стари автобуси, които вече се движат от много години по улиците на столицата и на никого не се харесват”, обясни още Йорданка Фандъкова. Тя поясни, че новите автобуси ще бъдат с пълна достъпност за хора в неравностойно положение, майки с колички, като са снабдени и с рампа за звукова сигнализация за незрящи хора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева