Свързани новини

18.09.2012 16:29

Фалит за НЕК, ако загубим делото Белене

Видян 1365 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия има всички шансове да спечели иска срещу България за отказа за изграждане на ядрената централа Белене, като не изключва вероятен фалит на НЕК. „Братушките“ допускат възможността да си върне понесените щети не с пари, а с активите на Националната електрическа компания на България. Това заяви за РИА Новости източник от руския атомен отрасъл.

В такъв случай Атомстройекспорт ще е най-големият кредитор на електрическата ни компания и ще придобие значителна част от нея. „Ако този иск доведе до банкрут на НЕК, което е много вероятно, руската страна е готова да вземе активите й”, заявил източникът. 

Руската страна в никакъв случай няма да предаде нито един документ на американската Уестингхаус, на която България поръча да направи технико-икономическата обосновка за използването на оборудването от Белене в АЕЦ Козлодуй. 

На 11 септември Атомстройекспорт увеличи иска заради спрения проект на 1 млрд. евро. Българските власти разпалено отхвърлиха претенциите. Промяната в размера е мотивирана с факта, че проектът беше прекратен предсрочно от София, а изтече и срокът на действие на Споразумението от 29 ноември 2006 г.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.