Свързани новини

13.01.2010 16:47

Факт: Желева излъга 2 пъти Европа! Срам за България

Видян 2050 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прав е Борисов: големият противник на ГЕРБ е самият ГЕРБ! Румяна Желева направи България не просто за срам, а за подигравка в цяла Европа. И това правителство трябва да се откаже от идеята, че ще ни дават еврофондове. Сметката обаче ще я платим всички, понеже само тази година за нас са предвидени 3 милиарда евро!


Външният министър на нашата страна, която и в момента има отвлечени моряци в Аденския залив, не знае къде се намира той и изобщо не го свързва със Сомалия. При това кандидатства за поста еврокомисар точно по въпросите на хуманитарната помощ. Желева се изложи и като предложи “талибаните за инструмент в оказване на хуманитарна помощ”, а имаме контингент, който брани Афганистан именно от талибаните.


Най-големият срам обаче настъпи, когато, все едно е на пазара, Руми (която лъже, че е от Бургас, а е от Нова Загора), без никой да я пита нарочи със своя твърде лош английски Антония Първанова за източник на западните медии, които се осъмниха в нейното тъмно минало. Със съжаление евродепутатката от НДСВ бе принудена да отвърне на перфектен британски, че българският кандадат-комисар лъже Брюксел.


Във времето, когато Желева е евродепутат между 2007 и 2009 г., тя е била собственик на частна фирма, което е изрично забранено от българското и европейското законодателство, но е видно от елементарна справка в официалния Търговски регистър. А Руми го отрече пред европарламента. Тя се позова на комисията по конфликт на интереси в българския парламент. И така се оплете в нова лъжа – у нас тя бе разследвана от Яне Янев по съвсем друг повод, а именно заради неизвестен кредитор за крупна сума пари.


Явно не е прочела авансовия коментар на лидера на СДС Мартин Димитров, който в понеделник предупреди Желева, че ще я препитват интелигентни хора.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също не скри презрението си като обяви, че Руми “не била най-трагичният кандидат”. В смисъл: трагична е, но има и по-зле!


Много по-тревожно е оповестеното от бившия външен министър Ивайло Калфин в Труд. Човекът, с когото Желева е правила своя бизнес – Калин Рогачев, бивш заместник-министър от Тройната коалиция в най-еврофондовото министерство МРРБ, е назначен от Руми за заместник-директор в АДИС.


Агенцията за дипломатическите имоти в страната на практика е една от най-богатите фирми в държавата и основната на подчинение на Външното министерство. Старото правителство е оставило по сметките й 11 милиона лева, които вероятно вече са похарчени според Калфин. Руми вече има опит с недвижимостите – фирмата й е участвала с 44% в Източни имоти. Рогачев бил кум на Желева, но според клюката в хайсредите на ГЕРБ отношенията им били още по-близки.


И да не мине в Европарламента, Желева не може да продължи да бъде външен министър. Тя е тотално дискредитирана и като компетеност, и като авторитет пред всичките ни партньори. Говори се, че резервен вариант и за двата й поста е синият Ники Младенов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да