По-рано днес полицията претърси офиси на депутата от ППДБ Настимир Ананиев.

Свързани новини

10.04.2024 14:50

Eврозаповед за разследване на контрабанда и пране на пари: Прокуратурата за Настимир, ПП

Видян 1050 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По-рано днес полицията претърси офиси на депутата от ППДБ Настимир Ананиев. Него не са го търсили, счетоводителката му е казала, че са изисквали документи, свързани с негови клиенти.

Ананиев не е викан или разпитван, нито е получил някакви сигнали да е разследван. Определи случващото се като "политическа бухалка срещу него и партията".

Впоследствие от прокуратурата съобщиха, че става дума за разследване, започнало с европейска заповед. То касае дейността на организирана престъпна група, занимавала се с контрабанда и пране на пари. Искането до страната ни е от е Белгия.

Не съм притеснен, заяви Ананиев и уточни, че от медии е разбрал, че има хора в офиса.

"Чух се с мениджъра. Каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали, и искат документи. Чака счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде да ги предостави", обясни депутатът, цитиран от БТА.

Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността, какво се случва, коментира Ананиев и добави, че за него това е "политическа бухалка".

Той посочи, че не вижда нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми. И когато някой дойде и поиска документация, тя ще бъде предоставена. Ще съдействаме на органите, които искат документи, каза още Ананиев.

Той отрече да са получени сигнали белгийските служби да го разследват.

Попитан за фирмата му, Ананиев уточни, че е "счетоводна фирма, която обслужва български и чуждестранни юридически лица". Имаме различни клиенти, добави той. Ананиев потвърди, че е собственик. Той повтори, че офис мениджърът му е казал, че чака счетоводителката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци