Свързани новини

06.10.2014 15:18

Евростат: Кафето е най-евтино за българите

Видян 1254 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чаша кафе излиза най-евтино на потребителите в България, сравнени с останалите страни-членки на ЕС. Това показват данните от сравнително проучване на Евростат за потребителските цени на територията на Съюза. Захарта и билетите за кино у нас обаче са по-скъпи, отколкото в някои други страни на Стария континент.


Според Евростат чашата кафе излиза средно по 60 евроцента на българите. Ободрителната напитка излиза най-солено на швейцарците - 3.25 евро. В 6 страни от ЕС цената й е под 1 евро за чаша, а в 5 от държавите струва по-малко от 2 евро.


Килограм бяла захар е най-евтин в Полша - 86 евроцента, и най-скъп в Ирландия - 1.35 евро. В България плащаме по около 1.07 евро за килограм. В 9 от европейските страни захарта излиза по-евтино, отколкото у нас. Сред тях са Испания, Белгия, Германия и Швейцария.


Свободното време излиза най-скъпо на финландците. Ако искат да го прекарат в посещение на киносалон, то ще трябва да отделят 11.26 евро за прожекция. Билетът за кино е най-евтин в Хърватия - под 3,50 евро. В България цената е близо 4 евро. Относително ниски са цените на прожекциите и в източноевропейските страни и Малта, където феновете на седмото изкуство отделят по под 6 евро. Разликата между най-скъпите и най-евтините билети за кино в ЕС е 3,3 пъти.


Няколко са причините за разликата в цените, посочват анализаторите от Евростат. Сред тях са размерът на ДДС, валутните курсове, националното данъчно и митническо законодателство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион