Френският президент Еманюел Макрон обеща в понеделник да продължи да разговаря с Владимир Путин, въпреки че досега не е успял да повлияе на ескалиращата атака на руския президент

Свързани новини

15.03.2022 09:53

Европа не може да бъде сигурна и спокойна, ако не разговаря с Русия: Макрон

Видян 1268 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент Еманюел Макрон обеща в понеделник да продължи да разговаря с Владимир Путин, въпреки че досега не е успял да повлияе на ескалиращата атака на руския президент срещу Украйна, съобщава Политико.




В телевизионно предаване на френския канал TF1, в което участваха основните му съперници на президентските избори във Франция през април, Макрон заяви за преките си разговори с Путин: "Няма да ви кажа, че съм доволен от резултатите, но трябва да продължим. "




През последния месец Макрон и Путин са разговаряли поне десетина пъти, като последният разговор се състоя в събота с германския канцлер Олаф Шолц. Поредицата от телефонни разговори повдигна въпроси сред критиците дали стратегията на Макрон не е погрешна и дали не подхранва руската пропаганда, докато в украинските градове продължават тежките бомбардировки.


 


 Запитан директно от един от водещите на предаването какво все още може да обсъди с Путин, Макрон отговори: "Нашата роля днес е да се опитаме да спрем тази война, без да я водим".




Той заяви, че целта на подобен диалог с Путин е "да се опитаме да пречупим неговата логика", като същевременно запазим отворена линия за комуникация, за да обсъдим неща като хуманитарни коридори, защита на ядрените централи и всякакви възможни начини за изход от конфликта.




Макрон заяви, че този диалог има за цел да "подготви мира" за времето, когато войната ще приключи, и да "говори за него от сега".


 


"Европа не може да бъде сигурна и спокойна, ако не разговаря с Русия", добави той, като подчерта, че не е "наивен" по този въпрос.




Когато един от водещите го притисна да определи Путин като "диктатор", Макрон отказа.




"От моята гледна точка най-важното е да не го определяме", каза Макрон. "Опитвам се да предпазя страната ни от ескалация на войната. . Няма да бъда по-ефективен, като го обиждам или определям. "


 


 


 Макрон говори часове след като дипломатите на ЕС финализираха текста на четвъртия кръг санкции, предназначени да накажат Русия за нахлуването ѝ в Украйна. В понеделник телевизионният дебат беше посветен и на украинските бежанци, след като ООН обяви, че руската инвазия е довела до разселването на повече от 2,8 милиона души.




Френският президент заяви, че Франция може да приеме до 100 000 от тези бежанци. "Трябва да дадем своя принос", каза Макрон. "Трябва да ги посрещнем при възможно най-добри условия. "


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак