Свързани новини

18.11.2013 14:25

Евродепутатът Андрей Ковачев бе преизбран за заместник-председател на Съюза на европейските федералисти

Видян 1458 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В дните 16-17 ноември, в сградата на германското Министерство на външните работи в Берлин се състоя XXIV Конгрес на Съюза на европейските федералисти (СЕФ). Той бе открит от германския външен министър Гидо Вестервеле. Делегатите бяха поздравени и от председателя на Европейската комисия Жозе-Мануел Барозо.


СЕФ избра свои нови ръководни органи. Германският евродепутат Елмар Брок (ХДС) смени на поста му досегашния председател - британския либерал и евродепутат Андрю Дъф, а българският евродепутат от ГЕРБ д-р Андрей Ковачев бе преизбран за заместник-председател на организацията.


"Във времена на национален популизъм, упражняван на гърба на Европа - на мира и благоденствието, които тя постигна за своите граждани, - европейската интеграция се нуждае от нов импулс!", заяви Андрей Ковачев след гласуването.


Съюзът на европейските федералисти (СЕФ) е надпартийна организация, която обединява проевропейските политически сили в Европа. Организацията отстоява изграждането на Европейска Федерация, която да преодолее разделенията на стария континент и в която европейските народи да работят заедно за благополучието си, запазвайки своята идентичност.


Делегатите на Конгреса приеха Манифест, в който настояват за ревизия на договорите за Европейски съюз и превръщането му във Федерация. Според призива, реформите на основните правила на ЕС трябва да могат да влизат в сила, без да е необходимо всички страни-членки да са одобрили промените, което досега няколкократно спъваше интеграцията – тези, които не желаят задълбочаване на сътрудничеството, могат да останат в ЕС като негови асоциирани членове, което обаче означава и ограничено участие във взимането на решения.


"Нови правила са необходими, за да има по-голяма ефективност на политиките и адекватни реакции при кризи. Общите проблеми намират по-добри решения, когато се решават в сътрудничество, а не в национален егоизъм и конфронтация. Популистите ни върщат към времена и идеологии на омраза и конфликти!", каза Андрей Ковачев, който също подкрепи Манифеста. В петък, 22 ноември българската секция на СЕФ, чийто председател е Андрей Ковачев, организира конференията „Европа – v 2.0 – федерално презареждане!”. Посланията на Манифеста на СЕФ и необходимостта от договорни промени ще бъдат сред основните акценти в дискусиите. Партньор в организацията на събитието е Фондация „Конрад-Аденауер”-България.


Сред темите, които федералистите обсъдиха в Берлин, бяха също и икономическите и парични аспекти на интеграцията и необходимите стъпки към изграждането на фискален съюз, който да бъде мощен инструмент за реакция в ситуации на финансови кризи.


Андрей Ковачев, който е заместник-председател на Комисията по външни работи на Европейския парламент, бе основен докладчик по проблемите на Общата външна политика и политика за сигурност на Европейския съюз. "Европа има нужда от единен глас в света. Тя е най-големият донор на хуманитарна помощ и помощ за развитие. Нека се опитаме да направим Европейския съюз и силен външнополитически играч, който да допринесе за един по-сигурен и стабилен свят”, заяви Андрей Ковачев в изказването си.  


Федералистите обсъдиха и общите си действия в предстоящите догодина избори за Европейски парламент. Основната им задача ще бъде да върнат дебата към важните за Европа теми – повишаване на конкурентоспособността на нашия континент и осигуряване на просперитета на европейските граждани.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв

Имате енергия


Имате енергия като същинска ядрена централа днес. Все