01/02
26.09.2016 14:06

Ева Паунова: Мобилните приложения ще открият 5 млн. работни места в ЕС

Видян 1816 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           „Петте най-успешни компютърни игри за изминалата година в Европа и САЩ са създадени в Европа. Икономиката на мобилните приложения е генерирала досега над 1,64 млн. работни места и е акумулирала над 8 млрд. евро приходи. Изчислено е, че до 2018 г. почти 5 млн. ще бъдат заети в сектора, който ще допринесе с 63 млрд. евро към БВП на ЕС. Важно е с новите законодателни инициативи от Стратегията за единен цифров пазар да отчитаме този успех и да го насърчаваме“. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, която бе домакин на кръгла маса на тема „Конкурентоспособност и иновации в сектора на мобилните приложения“.



Конференцията, организирана в партньорство с Алианса на разработчиците на мобилни приложения (Application Developers Alliance), бе модерирана от президента, изпълнителен директор и създател на един от топ изследователските институти в Брюксел Lisbon Council Пол Хофхайнц. В нея участваха представители от индустрията, сред които Джейк Уорд, съосновател, президент и изпълнителен директор на Алианса на разработчиците на мобилни приложения, Едуард Купър, директор за мобилни приложения в фин-тех компанията Revolut, Ян Румац, главен разработчик на платформата, предоставяща информация и билети за кино-прожекции в цяла Германия, Superpopcorn и Ленард Кошвиц, директор за европейски политики в обединението на стартиращи компании Allied  For Startups. От България, за да участва в конференцията, пристигна Борис Колев, управляващ партньор в DigiMark, компания, която за 2 години се превърна в един от лидерите в разработката на мобилни приложения за смартфони в България и Източна Европа.



В конференцията се включиха и над 40 представители на изпълнителната власт на ЕС, експерти по дигитализацията и предприемачи. Те се обединиха около тезата, че икономиката на мобилните приложение е достигнала високо ниво на развитие и всяка регулация, която следва да бъде приета, трябва да бъде добре премерена и да не спира иновациите. Според последните данни 97% от участвалите в запитването считат, че икономиката на мобилните предложения, е достатъчно конкурентоспособна при сегашните пазарни условия.



Докладът на Алианса на разработчиците на мобилни приложения, представен на събитието, е базиран на данни, предоставени от близо 700 разработчици и разпространители на мобилни приложения. Ева Паунова е автор на предговора на доклада. Алиансът на разработчиците на мобилни приложения представлява, както индивидуални разработчици, така и големите компании, за които те работят. Алиансът разполага с мрежа от около 75 000 разработчици, към която физически лица могат да се присъединят безплатно и да получат достъп до техните образователни ресурси и събития. Той също представлява около 200 компании, сред които са Blackberry, Snapchat, American Express, at&t, Ericsson, Facebook, Google, Intel, Spotify и Yahoo.
                                                        



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион