Ето кой е най-вкусният град в света

Свързани новини

11.11.2023 07:31

Ето кой е най-вкусният град в света

Видян 601 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Има много причини да посетите нов град, но запознаването с местната кухня трябва да бъде една от най-интересните. Независимо дали става дума за автентична улична храна, иновативни експерименти, звезди на Мишлен, класическа кухня или регионални специалитети, тези градове са известни по целия свят със своите кулинарни умения. Перфектни пици, димящо барбекю, сочни такос и незабравим чийзкейк - ето 10-те най-добри града, в които можете да се храните.

Това са най-добрите градове за хранене в света според наградите "Изборът на читателите 2023". Оценките по-долу са проценти, които представят общите средни нива на удовлетвореност.



10. Сеул, Корея. Резултат 93,66

Корейската храна е обичана в цял свят, но най-доброто от нея можете да намерите в Сеул. Открийте радостта от корейското барбекю, от булгоги (тънки мариновани лентички говеждо месо) и овъглени парчета ханву (корейско говеждо месо); корейско пържено пиле; джапагури (разтворими юфка с пържола), които станаха известни от филма "Паразит"; пикантни яхнии от свинско с кимчи и класически бибимбап - всичко това залято с много соджу (дестилирано оризово вино) и макгеоли (ферментирало оризово вино).

9. Рим, Италия. Резултат 93.77

Във Вечния град е лесно да се храниш много добре, особено ако обичаш паста: навсякъде в града се сервират примерни чинии със засищащо cacio e pepe, карбонара и пикантни bucatini all'Amatriciana. Обърнете внимание и на други класически регионални ястия, като обилни ньоки alla Romana, supplì (подобни на аранчини), carciofi alla giudìa (еврейски пържени артишок), saltimbocca (ястие от телешко месо, което в превод означава "скача в устата") и тънка като крекер пица alla Romana.


8. Виктория, Канада. Резултат 94.15

Виктория може да е един от по-малко известните градове за хранене в Канада, но бързо се превръща във вкусна дестинация благодарение на завладяващата смесица от влияния и отдадеността на фермите за производство на продукти. Тук можете да откриете почти всяка кухня, приготвена по много висок стандарт. Има барове със стриди, рамен в токийски стил, суши, Bánh mì, преоткрита риба и чипс, тапас и ръчно изработена паста в един великолепен пристанищен град, готов да нахрани всеки, който го посети.



7. Мелбърн, Австралия. Резултат 94.22




Столицата на храната на Австралия е гастрономическа наслада. Най-известна е с процъфтяващата си сцена за късна закуска - това е домът на целодневната кафенешка култура, където по всяко време можете да се насладите на нови варианти на яйца бенедикт, подредени палачинки и тост с авокадо. Но тук има и опияняваща смесица от гръцки, италиански, виетнамски, ливански, етиопски и китайски влияния и вкусове - често на неочаквани места. Търсете юфка на многоетажен паркинг или занаятчийска микропекарна в гараж - това е иновативно, вълнуващо и креативно място за хранене. Прочетете повече за ресторантите в Мелбърн.


 6. Квебек, Канада. Резултат 94.60




Разходете се по калдъръмените улици на този красив град, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, и ще направите много вкусни открития. Ястията, които трябва да отбележите, са прословутият путин (смес от чипс, извара и сос) с вариации, сервирани в повечето ресторанти, туртиер (традиционен пай с месо и класически палачинки, както и местни пушени меса, сирена и лакомства с кленов сироп.


 5. Малага, Испания. Резултат 95.48




Малага преживява момент. Тя не само е обявена за един от най-приветливите градове в Европа, но и за един от най-добрите градове за хранене. Най-известното ястие, което трябва да опитате тук, са сардините, изпечени на скара до съвършенство в чирингитос по плажовете. На други места можете да опитате ajo blanco, известно още като бяло гаспачо, студена супа с хляб, бадеми, чесън и зехтин, или gazpachuelo, рибена супа, както и много традиционни тапас, последвани от дижестив от сладкото вино Малага Вирген.


4. Мексико Сити, Мексико. Резултат 96.22




Гореща гастрономическа точка, Мексико Сити е един от най-вълнуващите градове за хранене в Северна Америка в момента и извежда мексиканската храна на световната сцена. Яжте и пийте копринени тостади от риба тон, живи севиче, такос от говежди бут, пилешки енчиладас и много мезкал. Тук има кантини за коктейли, пикантни хапки и добро настроение, кафенета от старата школа за кофеинови спирки, ресторанти за изискана храна, които поставят нови граници, и някои наистина отлични улични храни.

3. Неапол, Италия. Оценка 96.25




Пица, пица и още пица. Това е, което трябва да ядете в този зноен южноиталиански пристанищен град. И каква е тази пица - леко и влажно тесто, пресни домати Сан Марцано, зехтин, кремообразна биволска моцарела и пресен босилек. На много места се използват иновативни добавки, но понякога най-простите варианти са най-добрите. След като се наситите на класическата пица, преминете към пица фрита (пържена улична храна), сладкиши и разкошно богато рагу.

2. Тел Авив, Израел. Резултат 96.36




Този крайбрежен град е известен най-вече с нощния си живот, плажовете и чудесно впечатляващата храна. С повече от 4000 ресторанта можете бързо да преминете от фантастична улична храна и готвене от ферма към маса до ресторанти със звезди Мишлен и всичко между тях. Тук се предлага храна от цял свят, но сред ястията, които трябва да опитате, са фалафел, шаурма, шакшука и много хумус. Има и много задушевни ястия, приготвени на огън, в които карфиолът, цвеклото и сладките картофи стават главната звезда, поднесени просто в кафява хартия и погълнати със студена бира.


1. Сан Себастиан, Испания. Резултат 96.67




Невъзможно е да мислите за Сан Себастиан, без да мислите за хранене - този малък крайморски град в Баския регион притежава огромна кулинарна мощ. Смятан за кулинарната столица на Испания, благодарение на изключително пресните морски дарове, блестящите ресторанти със звезди Мишлен, легендарните пинчо и мечтаните чийзкейкове, гастрономи от цял свят се стичат тук, за да се нахранят в града. Открийте най-добрите ресторанти в Сан Себастиан и се пригответе да огладнеете.


Източник: cntraveller.com


 


 





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат