"Създаването на по-безопасна онлайн среда за нашите деца е приоритет на правоприлагането в рамките на DSA", заяви Бретон. Както отбелязва Financial Times, сега трите порнографски сайта вероятно ще бъдат принудени да прилагат системи, които могат да проверяват възрастта на потребителите и да включват мерки за премахване на незаконно съдържание, като например видеоклипове без съгласието на потребителите.

Свързани новини

22.12.2023 09:27

ЕС затяга контрола върху Pornhub и XVideos: FT

Видян 1029 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЕС добави някои от най-популярните уебсайтове за възрастни - Pornhub, Stripchat и XVideos - към списъка с "много големи онлайн платформи", които трябва да спазват строги насоки съгласно така наречения Закон за цифровите услуги (DSA).

Този ход беше обявен от ръководителя на промишлеността на блока Тиери Бретон в публикация в X (бивш Twitter), в която се посочва, че трите платформи са достигнали прага от 45 милиона потребители, за да попаднат под задълженията на DSA. Технологични групи като Facebook, Wikipedia и TikTok също са получили това обозначение.

"Създаването на по-безопасна онлайн среда за нашите деца е приоритет на правоприлагането в рамките на DSA", заяви Бретон. Както отбелязва Financial Times, сега трите порнографски сайта вероятно ще бъдат принудени да прилагат системи, които могат да проверяват възрастта на потребителите и да включват мерки за премахване на незаконно съдържание, като например видеоклипове без съгласието на потребителите.

DSA, която влезе в сила през август в целия ЕС, изисква от всички големи технологични компании да извършват управление на риска, да преминават през външен и независим одит и да споделят данни с властите и изследователите. Такива компании също така трябва да положат повече усилия за справяне с дезинформацията, да осигурят по-голяма защита на потребителите и да гарантират по-силна защита на децата. Предприятията, за които се установи, че са нарушили задълженията на DSA, могат да бъдат глобени с до 6% от глобалния си оборот.

От август тези правила се прилагат към компании като Amazon, AliExpress, Apple, Microsoft, Google, Meta, Snapchat, LinkedIn и други.


По-рано тази седмица Бретон обяви, че ЕС ще започне "официална процедура за нарушение" срещу X на Елон Мъск, като се позова на предполагаемо нарушение на условията на DSA. Комисарят на ЕС заяви, че този ход е предприет в отговор на неуспеха на X да противодейства на незаконното съдържание и дезинформацията, особено на тези, които са свързани с нападението на Хамас срещу Израел на 7 октомври. Компанията беше обвинена и в нарушаване на задълженията за прозрачност и прилагане на "подозрително измамен дизайн на потребителския интерфейс".

В отговор Мъск заяви, че неговата платформа ще сътрудничи на регулаторния процес, но подчерта, че е важно този процес да бъде "свободен от политическо влияние и да следва закона". Главният изпълнителен директор на X Линда Якарино също така заяви, че компанията "работи, за да отговори на оперативните нужди" на израелско-палестинския конфликт и отбеляза, че платформата е премахнала стотици акаунти, свързани с Хамас.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Керестелиев-Кобилкин 23.12.2023 22:51

    Няма ли някакъв начин чрез пиипълметричната ТВ техника да се засичат онанистите? И да се облагат с новия евро-данък "Активна дясна ръка" плюс ДДС? Върху всяка успешно реализирана чекия при ползването на най-популярните уебсайтове за възрастни - Pornhub, Stripchat и XVideos, госин Кокорчо може да налага такса "Здраво Тяло- Здрав Онанизъм" плюс съответното 45% ДДС. Това доста ще оживи вялото събиране на данъци в туземно-колониалния регион....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци