19.11.2012 11:24

ЕС замрази 25 млн. евро помощи

Видян 1220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради липсата на средства в бюджета Европейският съюз замрази 25 милиона евро, които бяха предназначени за оказване на помощ на безработните в седем държави от Общността. В съобщение на Европейския парламент се уточнява, че помощта трябваше да бъде оказана на 5000 души, които са се лишили от работа в Испания, Финландия, Дания, Италия, Румъния, Швеция и Австрия.


Бюджетната комисия на Европейския парламент се наложи да отложи гласуването за предоставянето на помощта, тъй като проектът за поправките в бюджета за тази година не е съгласуван. Докато решението по бюджета за 2012 и 2013 г. не бъде прието, помощта ще остане „замразена”, се посочва в съобщението.


Засега преговорите за бюджета на 27-членния блок за 2013 г. и за рамката за периода 2014-2020 не дават резултат заради сериозни противоречия сред държавите членки. За 2013 г. Еврокомисията и Европейският парламент искат 138 милиарда евро разходи, което е увеличение с 9 милиарда, или 6,8% спрямо 2012 г. 


Нетните вносители начело с Великобритания обаче настояват за рязко съкращение на разходите, което да отразява строгите икономии, наложени в държавите членки на ЕС.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.