Камерата ще бъде изолирана от електронна намеса и ще бъде забранено влизането на всякакви джаджи, като новинарският сайт твърди, че тези мерки са необходими срещу "руски или други подслушвачи".

Свързани новини

10.07.2022 07:56

ЕС ще изгради нов свръхсекретен бункер за 8 млн. евро

Видян 5471 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският съюз ще похарчи 8 млн. евро (8,1 млн. долара) за изграждането на защитен бункер в Брюксел, където лидерите ще могат да се срещат тайно, съобщи EUobserver. Камерата ще бъде изолирана от електронна намеса и ще бъде забранено влизането на всякакви джаджи, като новинарският сайт твърди, че тези мерки са необходими срещу "руски или други подслушвачи".

Като твърди, че е видял бележка на ЕС, в която се описва проектът, EUobserver съобщава, че камерата ще бъде предназначена за около 100 души, включващи до 34 ръководители и помощен персонал. Бункерът, който трябва да бъде построен до 2024 г. , ще бъде разположен някъде в комплекса на Европейския съвет в белгийската столица.


Залата за срещи ще бъде офлайн, но ще съдържа микрофони, свързани с кабини за преводачи. Както помещението, така и тези кабини ще бъдат обвити в "сертифицирана от НАТО изолационна клетка", за да се предотврати приемането на електромагнитни и радиовълни отвътре навън, а всеки, който иска да влезе, дори и чистач, ще се нуждае от разрешение за достъп до класифицирана информация "СЕКРЕТНО ЗА ЕС" - второто най-високо ниво на класификация в блока.


Според предполагаемия меморандум на ЕС сградата ще бъде претърсена "преди и след заседанията, за да се открият, локализират и неутрализират всякакви подслушвателни устройства", а всеки, който влезе, ще трябва да остави телефоните, лаптопите, смарт часовниците, електронните ключодържатели и слуховите апарати в шумоизолирани шкафчета отвън.

Този интензивен фокус върху сигурността има за цел да изключи "руски или други подслушвачи", пише EUobserver. Не е известно обаче дали ЕС изгражда камерата в отговор на конкретна заплаха за сигурността или от общо чувство за предпазливост. Отделните членове на ЕС обвиниха Русия в шпионаж много преди Москва да изпрати войските си в Украйна, а експулсирането на дипломати заради предполагаем шпионаж е нещо обичайно в международните отношения, като Белгия твърди, че е изгонила десетки руски шпиони по-рано тази година.


Въпреки това шпионажът между съюзници се извършва толкова често, колкото и между противници, като през 2014 г. САЩ са подслушвали 122 световни лидери. Според документите, публикувани от WikiLeaks, Агенцията за национална сигурност на САЩ е извършвала мащабно наблюдение на високопоставени служители във Франция и Германия.

Израел и Китай също са обвинявани, че провеждат операции за наблюдение в Брюксел, а ЕС от години настоява Белгия да затегне законите си за шпионаж, които в много случаи позволяват шпионажът да остане ненаказан.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.07.2022 10:07

    Ще се окаже, че целите на ЕС са криминални и престъпни щом толкова са тайни. Доста тайни решения остават без обяснения, въпреки въпросите поставени директно. Урсула съвсем тръгна през просото в желанията си да служи на глобалистите и във вреда на обикновените европейци

  • 001 Anonimen 10.07.2022 08:17

    Супер демокрация и ценности!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни