Полша също работи активно за премахване на вратичките, благодарение на които Руската федерация успява да заобиколи някои ограничения.

Свързани новини

26.03.2023 20:37

ЕС няма боеприпаси за Киев: Премиерът на Полша

Видян 3708 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският съюз се уморява от санкции срещу Руската федерация, наложени и непрекъснато допълвани заради нахлуването в Украйна.

Това съобщи министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки в интервю за RMF FM. Въпреки това, по думите му, през следващите седмици може да бъде приет нов санкционен пакет.

„Днес има много по-малко желание и апетит за допълнителни санкции. Мисля, че има умора, вижда се, така да се каже, умора на материала“, каза Моравецки.

"Ето защо е важно Полша да убеди нашите партньори, че случващото се в Украйна е абсолютно неприемливо, че живеем в ключов исторически момент и трябва да реагираме по съответния начин. Аз съм предпазлив оптимист, че ще да можем да убедим нашите партньори в следващите пакети от помощ“, каза Моравецки.

Според него "през ​​следващите седмици" въпросът за санкциите ще се върне в дневния ред на ЕС. Чувам, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също е отворена към това  – разкри той.

Полша също работи активно за премахване на вратичките, благодарение на които Руската федерация успява да заобиколи някои ограничения.

"В допълнение към 11-ия пакет от санкции трябва да говорим и за укрепване на съществуващите пакети. Когато говоря с дипломати в Брюксел, борбата със заобикалянето на санкциите излиза като тема за следващите пакети“, каза полският премиер.

Министър-председателят обяви, че в завода DEZAMET, който принадлежи на Polish Armaments Group, "ще бъдат положени усилия за умножаване на производството възможно най-бързо", тъй като капацитетът на този завод е твърде нисък в сравнение с очакванията. Премиерът отбеляза, че руснаците използват милион ракети на месец, така че трябва да се увеличи производството за Украйна.

Надявам се, че ще успеем да започнем производството на боеприпаси както в този завод, така и в други части на нашия концерн за въоръжение PGZ, но също така се надявам, че скоро ще бъдат различни инициативи с участието на частни лица може да започне този тип производство, каза Моравецки.

Полша ще се възползва не само от 1 млрд. евро за съвместни покупки и съфинансиране на оръжейната индустрия, но и от 1 млрд. евро, които ЕС отделя за боеприпаси за Украйна от собствените си складове.

Все още имаме малко постсъветски боеприпаси, които така или иначе ще ни трябват в по-малка степен, каза ръководителят на правителството. Той също така обяви, че ще убеди ЕС и особено Франция да закупуват боеприпаси извън Общността, например от Южна Корея.


"Тук в Брюксел е публична тайна, че в Европа няма боеприпаси", подчерта министър-председателят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.