Свързани новини

07.10.2009 13:46

ЕС иска Лисабонският договор да влезе в сила до края на годината

Видян 1276 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ротационният председател на ЕС, шведският премиер Фредрик Райнфелд, изрази желание Лисабонският договор да влезе в сила до края на годината, предаде БГНЕС.


"Искаме договорът да влезе в сила до края на шведското председателство /края на декември/, но разбираме, че е необходимо да уважим процедурата, която тече в момента в Чехия", заяви Рейнфелд преди видеоконферентна връзка с чешкия си колега Ян Фишер. Чешкият премиер не успя да замине за Брюксел в предвидения час заради повреда на самолета, съобщи по-рано днес говорител на правителството.
След голямата победа на положителния вот на референдума в Ирландия в събота, основното препятствие по пътя към приемането на документа, целящ по-добро функциониране на съюза, беше отстранено. За да влезе в сила обаче, Лисабонският договор трябва да бъде подписан от президентите на Полша Лех Качински и на Чехия Вацлав Клаус, след като документът беше ратифициран по парламентарен път в двете страни. "Посланието /което ЕС иска да изпрати на Чехия/, е, че ние имаме нужда от Лисабонския договор", заяви Рейнфелд и допълни, че "решението е в ръцете на Чешкия конституционен съд и по този начин ние искаме да покажем, че възнамеряваме също така да бъдем гъвкави", каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец