Свързани новини

27.08.2012 12:43

ЕС, ЕЦБ и МВФ гледат под лупа Гръцката икономика

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гръцката икономика от днес отново ще бъде поставена под лупа, тъй като в Атина пристигат техническите екипи на т. нар. тройка, включваща експерти от Европейския съюз, Европейската централна банка и Международния валутен фонд, за да се заемат с нови щателни проверки на министерства и ведомства за извършените от тях структурни промени, съобщават гръцките вестници. На 5 септември в Атина се очаква да пристигнат и ръководителите на тройката, за да парафират изготвения от техническите експерти доклад, който да осигури отпускането на следващия транш от международната финансова помощ за Гърция в размер на 31,5 млрд. евро. Експрес пише, че от днес тройката ще проверява разработения от кабинета Самарас пакет от мерки за бюджетни съкращения в размер на 11, 5 млрд. евро, които се поставят като условия за отпускането на транша. Нафтемборики смята, че пакетът от мерки за икономии, който правителството трябва да представи на jройката, трябва да е много по-голям и да възлиза на 22 млрд. евро, за да може да се надява, че ще получи "зелена светлина" при отпускането на следващия транш от заема.


"Решителният за Гърция нов доклад на тройката ще бъде готов до двайсетина дни", посочва в. "Етнос". Изданието очаква, че това ще е най-критичният доклад, откакто Гърция се е присъединила към механизма за подкрепа. От неговите заключения ще зависи отпускането на 31,5 млрд. евро, без които Гърция ще фалира през есента.


Атина се надява, че тройката ще признае големите й усилия за бюджетно оздравяване чрез прилагането на суровите мерки за икономии, равняващи се на около 6-7 на сто от брутния вътрешен продукт на Гърция, а също и извършените от правителството реформи, за да може премиерът Самарас да има в ръцете си силен коз, когато отиде на срещата на върха в средата на октомври, за да поиска и официално удължаване на срока, за който Гърция да изпълни исканите от нея промени, пише БТА.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв