"Ние не искахме да спираме каквото и да е, наложи се да го направим. Още 5 държави след това констатираха същите неща”, обясни министърът в коментар за забраната за внос на храни от Украйна.

Свързани новини

24.04.2023 09:47

ЕС да регулира пазара: МЗХ

Видян 783 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Ние не искаме спиране, искаме по-разумна цялостна политика на ЕС, която да отрегулира аномалиите на пазара”, призова пред БНР министърът на земеделието Явор Гечев. „Това е коректно и към Украйна, и към България, и към всички. Ние нарушихме пазара, затова в момента има кризи. Ние не искаме просто затварянето на пазара, ние искаме механизъм", подчерта той.


"Изчиствайки част от продукцията, която има на българския пазар, веднага да можем да вдигнем ние самите дадените бариери. Искаме постоянно действащ механизъм, който да не наводняваме само източната част на Европа, а когато е пренаситен пазарът тук, то да имаме вътрешноевропейски механизъм , който да преместваме тези количества към по-вътрешни държави, към ЕС.


Искаме отваряне на коридори, които да излизат извън Черно море, което в момента е проблемно”, настоя Гечев. Той припомни думите си от септември пред Съвета на министрите по земеделие в ЕС - че коридорите на солидарност не действат така, както се очаква.


"Ние не искахме да спираме каквото и да е, наложи се да го направим. Още 5 държави след това констатираха същите неща”, обясни министърът в коментар за забраната за внос на храни от Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв