“За тези месеци от август насам е свършена много работа. Това го потвърдиха директорът на Фронтекс и еврокомисарят Илва Йохансон (ресорът й е вътрешни работи)", подчерта той.

Свързани новини

12.12.2022 09:38

Ердоган обеща да спира мигрантите: МВР

Видян 1325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Турция е обещала на България да спира мигрантския поток по общата граница”, обяви пред Nova шефът на МВР Иван Демерджиев. Той беше в делегацията на президента Румен Радев в Анкара за среща с турския държавен глава в края на седмицата.


 “Ердоган даде указания на вътрешния министър, че границата трябва да бъде буквално затворена, ако трябва да цитирам. "Затворена" означава натискът да се поеме от турските части, а не както досега се случваше - голяма част от този натиск да се поема от нашите гранични полицаи и силите, които сме разположили на нашата граница", посочи служебният министър.


"С това решение Европа унизи себе си и показа, че не е способна да прилага собствените си правила”, заяви Демерджиев в коментар за темата Шенген.


“За тези месеци от август насам е свършена много работа. Това го потвърдиха директорът на Фронтекс и еврокомисарят Илва Йохансон (ресорът й е вътрешни работи)", подчерта той.


Според него трябва да се поддържа диалогът с Австрия и Нидерландия. "Поканил съм екипи и на двете държави да дойдат на границата и да видят как се случват практическите действия по опазването ѝ. Тази граница е най-тежката сухопътна на ЕС. Австрия заяви желание и ангажимент да изпрати свои сили. Нидерландия заема пасивна позиция", посочи още Демерджиев.

Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец