Цитират се и думите на Мъск, че много турски доставчици вече работят с Tesla и че Турция е сред най-важните кандидати за следващото предприятие на американската компания.
01/02

Свързани новини

18.09.2023 17:30

Ердоган кани Мъск да построи завод на Тесла в Турция

Видян 5577 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турският президент Реджеп Ердоган поиска от главния изпълнителен директор на Тесла (Tesla) Илон Мъск да построи фабрика на компанията за електрически автомобили в Турция, съобщи дирекцията по комуникациите на Турция, предаде Ройтерс.


Цитират се и думите на Мъск, че много турски доставчици вече работят с Tesla и че Турция е сред най-важните кандидати за следващото предприятие на американската компания.


Ердоган и Мъск разговаряха по време на среща в "Турската къща", небостъргач близо до сградата на ООН в Ню Йорк, съобщи Анадолската агенция.


Турският президент е в САЩ, за да присъства на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН.



Ердоган също така р каза по време на срещата, че Турция е отворена за сътрудничество в областта на изкуствения интелект и "Старлинк" (Starlink), компанията за сателитен интернет на SpaceX на Мъск, съобщи още дирекцията по комуникациите.


Дирекцията цитира Мъск, че SpaceX желае да работи с турските власти, за да получи необходимия лиценз за предлагане на сателитни услуги Starlink в Турция.


Освен това се посочва, че Ердоган е поканил Мъск да присъства на турския аерокосмически и технологичен фестивал Teknofest в Измир в края на септември и се цитира, че Мъск е казал, че с удоволствие би присъствал.


Мъск също така ще се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Калифорния в понеделник. Мъск публикува в социалната медийна платформа X, че разговорите им ще се фокусират върху технологията за изкуствен интелект.


През август Tesla изрази интерес и към изграждането на фабрика в Индия, която да произвежда евтин електрически автомобил, напомня Ройтерс. В момента Tesla има шест фабрики и строи седма в Мексико в северния щат Нуево Леон, като част от усилията на автомобилния производител да разшири глобалното си присъствие. През май Мъск каза, че Tesla вероятно ще избере място за нова фабрика до края на тази година.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец