Емил Радев

Свързани новини

13.06.2023 10:23

ЕНП с опит да бламира Гешев в ЕП

Видян 958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският парламент реши да изслуша Иван Гешев, въпреки искането на ЕНП и други партии тази процедура да отпадне. Минути по-рано депутати от ГЕРБ поставиха изслушването под съмнение.

"Поканата идва от няколко парламентарни групи. Присъстват само членовете на подкомисията. Идваме да се информираме и ние, но не можем да присъстваме. От две години се говори за Барселонагейт и не очаквам да научим нещо различно от това, което сме научавали досега. От групата на социалистите са зададени въпроси към главния прокурор", обясни Емил Радев.

За опита на ЕНП, в която членува и ГЕРБ, да отмени изслушването на главния прокурор пред комисията LIBE в Страсбург, алармираха и от офиса на евродепутата от Алианса на социалистите и демократите Елена Йончева.


"Основанието за това според ЕНП е фактът, че Висшият съдебен съвет взе вчера решение за освобождаването му", посочват от офиса на Йончева. И добавят, че според българската Конституция председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд, както и главният прокурор се назначават и освобождават от президента. "Докато Радев не вземе решение, Гешев е все още главен прокурор на Република България", пишат още от офиса на Йончева.


Изслушването на Гешев все пак се състоя, но продължи по-малко от 20 минути.


Главният прокурор коментира пред медиите, че “темите са били обичайни, а не конкретни”. Той отказа да говори пред журналистите в Страсбург и допълни, че каквото има да казва ще го каже в София.


Самата Йончева заяви след изслушването, че е чула от Гешев обезпокоителна информация за ситуацията у нас. „ГЕРБ и ЕНП години наред подкрепяха главния прокурор. Години наред! И в момента, в който той започна да дава повече информация по разследване на различни дела, изведнъж се опитаха да му запушат устата. И си задавам въпроса „Защо?““, запита тя.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион