Свързани новини

26.11.2013 11:32

Енерго-Про Мрежи АД отнесе 1 млн. лв. глоба от КЗК

Видян 1452 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК ) наложи санкция от 1 млн. лв. на Енерго-Про Мрежи АД. Дружеството е злоупотребило с господстващото си положение на пазара на разпределение на електрическа енергия. То е управлявало непропорционално производствените мощности, присъединени към мрежата.


Освен имуществената санкция, КЗК налага и поведенческа мярка за възстановяване на конкуренцията - дружеството "да осъществява управление на производствените мощности, присъединени към собствената му разпределителна мрежа”. Това трябва да гарантира изискването за равнопоставеност между различните производители на електрическа енергия, като разпределя ограничения на производството, наложени от ЕСО. Производството е образувано по искане на производител на електроенергия от възобновяеми енергийни източници, присъединен към разпределителната мрежа на Енерго-Про. Комисията е установила, че разпределението на ограниченията, налагани от ЕСО по отношение на постъпващата от разпределителната мрежа енергия, не се осъществява пропорционално от дружеството. Според КЗК едностранното поведение на дружеството е от естество да увреди конкурентната структура на пазара за производство на електроенергия. По този начин то възпрепятства определена категория производители да произвеждат и предлагат своята продукция в максимална степен съобразно стопанските си цели.


“Поведението е и в индиректна вреда за потребителите, като в дългосрочен план ги лишава от възможността да се ползват от преимуществата на развитието на конкуренция на енергийния пазар и диверсификацията на източниците на снабдяване - по-ниски цени и по-високо качество”, е позицията на КЗК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка?

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка? (Видео)

Смята се, че попадането в черна дупка би ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци