Свързани новини

23.11.2009 11:32

Емисари на Доган агитират за Юзеирови в "Столипиново

Видян 2193 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Емисари на Доган, сред които братята Али и Юзеир Юзеирови обикалят ромския квартал „Столипиново“ в Пловдив и продължават да агитират неуките да станат членове и симпатизанти на мюсюлман-демократическата партия, събщава БГНЕС.


Избягват се такива сбирки сред интелигентното турско мюсюманлско общество умишлено, защото най-лесно се ръководи и манипулира необразования ромски електорат. Това съобщи лидерът на пловдивската фондация „Нов път“ и активист от ГЕРБ Ашим Асан, предаде агенцията. Според Ашим Асан, в четвъртък и петък Юзеир Юзеиров, Бекир Терзи са събирали ромското население в незаконна турска джамия в центъра на Столипиново и са агитирали хората за тяхната кауза. Наричали са християните „гяури“. Според Асан схемата на действие е следната: Лидерите на ромите, които са събирали списъци на имена и ЕГН по време на избори, предават на провокаторите списъците с имената и получават за целта от 200 до 500 лв. По този начин много роми стават съучредители на мюсюлман- демократическата партия, без да знаят това. За да се регистрира тя, са необходими поне 5000 гласа, които Юзеирови не успяли да съберат в своя район. В схемата е замесен Муафак Азат, който е зет за Бекир Терзи. Муафак държи огромна част от дърводобива в Родопите. Той финансира строежа на турски джамии и стои в основата на предстоящите размирици. Такива ще има в скоро време, твърди Ашим Асан, защото целта е, накрая Доган да се покаже, и за пореден път да декларира, че той е единственият, който може да се справи с етническия мир в страната. Асан заяви, че провокаторите, които са били в „Столипиново“ са купували от пазара в Секирово цял камион с агнета и са ги карали на бедното ромско население за да ги подкупват. Ашим и адвокатите на фондация „Нов път“ ще уведомят за действията на братята Юзеирови вътрешният министър Цветан Цветанов, директорът на ОДП Тодор Чонов и прокуратурата.
До 10 дни очакваме братя Юзеирови да дойдат в „Столипиново“отново и сме готови да станем членове на тяхната партия. Това заяви ромски лидер на въпрос на БГНЕС, дали това означава абдикиране от партията на Доган, хората от „Столипиново“ отговориха и така може да се каже, защото ние 20 години чакаме промяна, а нищо добро не се случва. Ромите потвърдиха, че хората на братя Юзеирови са раздавали агнета, но не определиха това като лошо деяние, а като хуманен жест, който всеки по-заможен прави към бедните си събратя по повод идващия в петък религиозен празник Рамадан- Байрам. В действията на братята пловдивските роми по никакъв начин не виждат заплаха за етнически мир в страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци