Свързани новини

08.03.2013 14:11

Ем. Димитров напуска ГЕРБ

Видян 2258 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мажоритарно избраният депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който се прочу с прокарването на лобистки закони, напуска партията и няма да бъде включен в листите за следващия парламент, предаде Труд.


Приключвам с политиката и не искам повече да се занимавам с партии, заявил по време на събрание на областната структура на София-област Емо Фаса.


Ръководството на ГЕРБ вече било решило да не го включва в листите за следващия парламент, което съвпадало с неговото желание, пише изданието.


Емил Димитров вече бил обсъдил оттеглянето си от политиката с премиера в оставка Бойко Борисов.


Миналата седмица на сбор на Българския ловно-рибарски съюз в Елин Пелин пък Димитров станал почетен председател на съюза. На събора Емо Фаса уведомил ловците и рибарите, че вече няма да защитава интересите им в Народното събрание и е добре да си намерят ново лоби.


Неговите колеги са на мнение, че Димитров по всяка вероятност е на път да основе нова партия. Според слуховете в нея щели да влязат също Валентин Златев и Гриша Ганчев.


Емо Фаса отрича да стяга нова формация. Това, че с някого сме приятели, не означава, че ще правим партия, заявил той.


Синият депутат Димо Гяуров пък посочи, че му се струва логично Димитров да е взел такова решение, тъй като знаел, че вече няма да се вреди в ничия листа.


Името на Емил Димитров, който е зам.-председател на парламентарната комисия по земеделие и гори, многократно се замесва през последните години в опити за прокарване на лобистки текстове в различни закони. Сред тях са и скандални промени в Закона за горите, чрез които се внасят изменения и в Закона за лова. Димитров оглави контрапротестите срещу ветото на президента за Закона за горите. По време на протеста той изрази несъгласието си с наложеното от президента вето върху Закона за горите и заяви, че не вижда нищо противоконституционно в приетия закон. “Зад добрите намерения на тези млади хора на “Орлов мост” прозират други интереси!”, каза тогава той.


Той посочи, че и президентът, и “младите, които излязоха на Орлов мост”, са били подведени и не са разбрали същността на закона.


Емил Димитров беше разследван за конфликт на интереси от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) във връзка с прокарването на поправки в няколко закона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра, с усмивка,