Свързани новини

10.02.2013 22:14

Елица и Стунджи пак ще ни представят на Евровизия

Видян 2095 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската национална телевизия чрез вътрешна селекция избра Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи да представят България на песенния конкурс Евровизия 2013, съобщиха от БНТ.


Изпълнителите приеха поканата и потвърдиха, че са съгласни да участват. Изборът е направен от вътрешна комисия в БНТ, съгласно утвърденият регламент. Продуцентите и специалистите разгледаха и обсъждаха много и различни варианти за изпълнител. При взимането на решение е надделял фактът, че Елица и Стунджи са най-успешният представител на България в конкурса и веднъж вече са спечелили доверието на публиката през 2006 г., отбелязват от телевизията.


Изпращането на изпълнител с предишен опит на Евровизия е популярна практика и в последните години е използвана и от други държави: Сърбия с Желко Йоксимович, Германия с Лена, Гърция със Сакис Рувас, Ирландия с дуета близнаци "Джуърдс". Тази година още 9 страни избират своя представител чрез вътрешна селекция. Това са Македония, Армения, Великобритания, Франция, Грузия, Холандия, Испания, Белгия и Черна Гора.


БНТ е провела неофициално допитване сред феновете на конкурса в чужбина съвместно с българския независим сайт за Евровизия eurovision-bg.com и българския фен клуб ОГАЕ България. Допитването очертало няколко характеристики за успешна песен. Динамична песен с етно елементи е най-предпочитан стил, двуезична комбинация между български и английски, а за най-важни елементи бяха откроени - песента като композиция (мелодия), хореографията и вокалното изпълнение.


Елица и Стунджи ще имат възможност да предложат за първоначална селекция до 5 песни, които отговарят на правилата на конкурса. Комисията на БНТ ще прослуша песните и ще избере 3 от тях.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева