Електрическите автомобили

Свързани новини

06.05.2023 07:23

Електрическите автомобили губят стойността си два пъти по-бързо от бензиновите алтернативи

Видян 1110 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато някой купува нов автомобил, стойността му естествено намалява с течение на времето предвид износването на автомобила, пробега и възрастта му. Но за някои собственици на електромобили стойността на техния автомобил може да се обезцени два пъти по-бързо от тази на бензиновите автомобили.


Според ново проучване електромобилите ще загубят средно 51% от покупната си стойност в периода 2020-2023 г. в сравнение с едва 37% при бензиновите автомобили.


Това се равнява на огромна загуба от 15 220 паунда за собствениците на електромобили, а за водачите на бензинови автомобили намалението е 9 901 паунда.

Данните от ChooseMyCar.com използват сравнение на цените на новите автомобили преди три години в сравнение със стойността им сега.

Колкото по-висока е първоначалната покупна цена на автомобила, толкова по-голяма е загубата, като Tesla Model S губи 25 000 паунда от стойността си само за три години - спад от 46%.


Електрическите автомобили от начално ниво като Nissan Leaf обаче също губят огромна част от стойността си за толкова кратко време.

Стойността на Leaf е спаднала с 13 000 паунда - или 58% - въпреки че е един от най-популярните малки електрически автомобили на пазара.

При други популярни автомобили като Hyundai Ioniq и BMW i3 също се наблюдава голяма обезценка - съответно 67% и 64%.

Ник Заполски, основател на ChooseMyCar.com, заяви: "Нашето проучване показва още един удар за собствениците на електрически превозни средства, в допълнение към много други проблеми, които излязоха наяве напоследък.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.