"И членовете на ВВС са българи. Също наблюдават процесите и гледат кое спира реформите. Вярвам, че и Нинова, и аз не ги познаваме. Всеки има право на реакция. Когато се избира независим регулатор, избираш го и след това не можеш да го контролираш. Във всички партии има анти и симпатизанти... Нашата партия е голяма, има крила и различно мислещи хора", каза лидерът на ГЕРБ.

Свързани новини

14.05.2023 13:19

Eкспертен кабинет за 1 г. : Габриел

Видян 4835 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Изключваме думата коалиция, предлагам разговорите да продължат с цел съставяне на експертно правителство за 1 година”, обяви на брифинг кандидатът за премиер на ГЕРБ/СДС Мария Габриел. Тя посочи още, че има диалог между партиите в НС. Според нея сега трябва да се покаже амбиция, за да има България работещ кабинет.


“Поради различията, които имаме, и те ясно бяха откроени и ние оставаме отворени за този диалог", обясни Габриел. "Не ние бързаме, а конституцията ни казва, че имаме срокове. Затова поканя да продължат разговорите с много ясна цел – експертно правителство с имена на хора, които да доведат до успешни резултати приоритетите, които споделих, с тези, които ще подкрепят, ще уточним приоритетите и в детайли, подчерта тя.


Кандидатът за премиер от ГЕРБ/СДС обяви, че първо ще покани ПГ на БСП, защото с тях имат най-големи разминавания. Тя смята да говори с всички партии, с изключение на Възраждане. По думите и има огромни различия с партията на Костадин Костадинов и подобен диалог е невъзможен. "Смятам, че много ясно в приоритетите, които изброих - еврозоната, Шенген, по всички тези приоритети имаме различия с Възраждане. Иначе изпитвала голямо уважение към тях и избирателите им”, подчерта тя.


„Госпожа Нинова, господин Карадайъ и господин Трифонов трябва да ни отговорят кой вариант да предприеме госпожа Габриел”, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който също присъства на брифинга. „Няма коалиции. Няма да им дадем да ни привързват към тях, с две от тези партии Кирил Петков е бил коалиционен партньор - с БСП и с ИТН. Тук ще търсим отговорността на всички“, категоричен бе той.


„За правителство говори само Габриел. Ние сме тук, само за да знаят другите лидери, че ще разчита на 69 депутати за тези политики. И ако прави компромиси, тя ще ги прецени дали да ги прави. Разговорите с БСП, с ДПС, с ИТН ще са пред вас, на първия ред, с лидерите. Няма да са задкулисни. И какъв вариант и план ще избере кандидатът ни за министър-председател, тя ще избере“, подчерта още Борисов. Той обясни, че не са водени разговори с другите партии, освен с ПП/ДБ, защото са били положени усилия да се случат нещата с тях.


"Какво получихме? Някакви шикалкавения всеки ден. То не бяха пътувания измислени, то "Айде довечера", "Айде във вторник вечер". Ние и в неделя работим. Ако ви е важно да направите правителство, ще си съберете органите и ще ни кажете. Ние трябва да знаем преди връчването на мандата", допълни Борисов в коментар за отложения отговор на ПП/ДБ.


По думите на лидера на ГЕРБ, когато Христо Иванов, Румен Радев, Кирил Петков искат оставката на Иван Гешев не е вмешателство и политически въпрос, а когато Мария Габриел иска да прави реформа, е вмешателство. Борисов посочи, че не познава прокурорите, внесли искането за предсрочното освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор.


"И членовете на ВВС са българи. Също наблюдават процесите и гледат кое спира реформите. Вярвам, че и Нинова, и аз не ги познаваме. Всеки има право на реакция. Когато се избира независим регулатор, избираш го и след това не можеш да го контролираш. Във всички партии има анти и симпатизанти... Нашата партия е голяма, има крила и различно мислещи хора", каза лидерът на ГЕРБ.


По-късно Нинова обяви в ефира на bTV, че БСП ще се срещне с ГЕРБ/СДС, за да каже Борисов какъв формат на правителство вижда. "Обади ми се сутринта, преди да дойда в студиото. Покани ни на среща. Тя вероятно ще бъде в понеделник във формат представители на двете формации. Очакваме той да каже каква му е идеята за съставяне на правителство", заяви соцлидерът.


Нинова каза още, че социалистите може да подкрепят експерти с експертен кабинет, но само след допитване до членовете на партията, които да решат.


Егор Глазунов



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Мислещ 16.05.2023 06:21

    Таз още недошле и заявява, че ще маха гл. прокурор.Нито има мандат , нито право да се изказва още в четвъртък колко е велика.Голям автогол си вкара.Ама заради фирмата на мъжа й избиха нахалост животни от недоказана чума.

  • 001 Anonimen 14.05.2023 21:44

    Даскалицата по френски от Пловдивското ВПИ (кой ли ти учи вече френски)била предлагала как да си управляваме държавата! Дъртофелът от Банкя май съвсем изкука.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да