Свързани новини

26.09.2014 15:18

Екатерина Захариева: Няма пари за пътища в хазната

Видян 1320 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Няма пари в бюджета за магистрали, Агенция "Пътна инфраструктура" е на минус. АПИ се нуждае от 30 млн. лева, при актуализацията на бюджета обаче за нея са предвидени 16.7 млн. лева. Те ще се използват за най-неотложните дейности, за зимно поддържане и закърпване на пътищата". Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева, която участва в конференция за устойчиво развитие в София, предава дартснюз. За първите шест месеца на годината са изразходвани 88% от бюджета на АПИ, а НС, с актуализация на Закона за бюджета, е намалило парите на всички ведомства, което е поставило под риск изпълнението на важни инфраструктурни проекти.


Поради липса на финансиране спряхме виадуктите, дължим за изпълнението им още около 4 млн. лева, отбеляза вицепремиерът. По тази причина тази година няма да започне и ремонтът на 33 км от магистрала "Тракия", които са в много лошо състояние. Все още се оценяват необходимите средства за възстановяване на щетите от наводненията, при които имаше и паднали мостове, отбеляза Захариева.


Вицепремиерът изрази надежда останалите 9 км от магистрала "Марица" до границата да бъдат готови до пролетта на следващата година, където дължимите средства са около 7 млн. лева. АПИ разговаря интензивно с гръцкия инвеститор на отсечката от магистрала "Струма" от Сандански до границата, като на 30 септември Захариева ще направи проверка на изпълнението. Надявам се да видим по-добра организация, да се мобилизират и да си свършат работата, ако не - договорът им изтича през октомври,


посочи тя.


Министерството на финансите вече е готово с проекта за актуализация на бюджета, която се очаква да бъде обсъдена на заседанието на правителството в сряда. В него е заложен дефицит от 4-4.5% вместо планираните в момента 1.8%. Това означава, че държавата няма да разполага с около 3.2-3.5 млрд. лв. в последните месеци на годината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към