Свързани новини

17.12.2019 14:55

ЕК заплаши да остави Малта без глас в евроинституциите

Видян 1182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия изрази готовност да задейства срещу Малта чл. 7 от договора за ЕС, с което страната може да остане без глас в европейските институции, предаде БТА. 


"Комисията разполага с множество средства за въздействие и ще прецени кое от тях да използва при необходимост", заяви еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс пред Европейския парламент в Страсбург при обсъждането на въпроса с върховенството на закона в Малта и убийството на журналиста Дафне Галиция. По неговите думи разследването на убийството е постигнало известен напредък след намесата на Европол.


"Държавите в ЕС държат правомощията при предоставянето на гражданство, но трябва да се съобразяват с правото на ЕС. Отделни страни не трябва да облагодетелстват опасни инвеститори с предоставянето на паспорти. Държавите носят отговорност за защитата на журналистите", добави Рейндерс.


"Ако ще говорим за върховенство на закона по света, то трябва да съществува в ЕС. Време е да обвържем осигуряването на средства от бюджета на ЕС с прилагането на общите ценности", заяви еврокомисарят.


В сряда ЕП ще приеме третата резолюция в последните две години, посветена на върховенството на закона в Малта, където правителството се очаква да подаде оставка през януари. Процедура по чл. 7 досега бе заведена срещу Полша и Унгария.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева