Като членове на митническия съюз европейските държави не могат да въвеждат помежду си мита, нито едностранно да налагат "всички такси с равностоен на мито ефект", се казва в съобщение на президентската пресслужба.

Свързани новини

31.10.2023 09:24

ЕК уличи в лъжа бг кабинета за газовата такса

Видян 15938 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия заяви, че въведената от България такса за внос и пренос на природен газ не е свързана със санкциите, наложени от ЕС срещу Русия заради войната в Украйна, както твърдяха премиерът Денков и финансовият министър Василев.


"ЕС има ембарго върху руските въглища и петрол, но няма санкции върху вноса на природен газ", заяви официален говорител на Комисията.


Твърдението за санкциите беше част от мотивите на правителството за въвеждането на таксата. Според говорителя обаче мярката е национална, не общоевропейска. По-рано от ПП бяха опровергани и за твърдението си, че промените в законите ни за тайните служби са поискани от Брюксел. Още по-рано председателят на ЕК У.фон дер Лайен уличи в лъжа лидера на Промяната К. Петков, който заяви в прословутите записи, че го била уверила, че ще се направят шмекерии, за да влезе България в еврозоната, без да изпълнява условията за това, тъй като е едно от 5-те неща в програмата на кабинета Денков.


Говорителят потвърди, че България води разговори с Еврокомисията за омяна на таксата, съвместно със засегнатите държави - Сърбия, Унгария и Северна Македония, които са клиенти на Газпром през трасето, минаващо през нас.


Според него цел на разговорите е да бъде оценен ефектът от въвеждането на таксата, но отказа други подробности, тъй като въпросът продължава да се обсъжда.


Президентът Румен Радев поиска Конституционният съд да се произнесе по съответствието на новата такса на българското законодателство, като смята, че правните основания за въвеждането й са неясни, както и характерът й като и че данък, такса или мито.


Като членове на митническия съюз европейските държави не могат да въвеждат помежду си мита, нито едностранно да налагат "всички такси с равностоен на мито ефект", се казва в съобщение на президентската пресслужба.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.11.2023 12:07

    Абе, знае ли някой кой кого оножда, Спецов-Асен или Асен-Спецов???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева