Вътрешният министър отговори на главния прокурор, който заяви, че в преследването на мигрантите се играе на стражари и апаши:

Свързани новини

27.02.2023 13:12

ЕК ще помогне на България за мигрантския натиск по границата с Турция

Видян 1115 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия ще помогне на България за справяне с мигрантския натиск на границата ни с Турция, обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев при посещението си в Габрово и изтъкна, че цяла Европа се мобилизира да отговори на мигрантската вълна, предаде БНР.

ЕК ще помогне изключително бързо за обезпечаване на тези 110 км от границата ни с Турция, които не са оборудвани със средства за защита, както и за набавянето на автомобили и попълване на щата на гранична полиция, който е намален за последните 10 години с 2000 бройки, посочи министър Демерджиев и изтъкна, че тази помощ ще реши основните проблеми пред спирането на мигрантите на граничната бразда.

Оттам-нататък ще преследваме мигранти, които години наред минаваха на парад през нашата територия, без никой да противодейства, каза Демерджиев.

Вътрешният министър отговори на главния прокурор, който заяви, че в преследването на мигрантите се играе на стражари и апаши:

"Вместо да правим коментари за стражари и апаши, нека всеки си влезе във функциите и това го казвам най-добронамерено, защото ако ние не обединим усилията си да се борим с този проблем, в това число, ако не се прибавят усилията на законодателната власт, която ни изостави в предходния парламент и не прие изменения в тези три текста, които касаят нелегалната миграция, ние няма да можем да се справим с проблема. Проблемът е много сериозен и застрашава цяла Европа".

Преследването и задържането на мигрантите е условие за приемането на България в Шенген, изтъкна Демерджиев и добави, че това е приоритет за МВР.

Вътрешният министър проведе среща със състава на дирекцията на МВР в Габрово по повод предстоящите извънредни избори. По думите му, активността на купувачите на гласове за вота през април ще се увеличи и МВР ще направи възможното да противодейства на злоупотребите, като е свършена превантивна работа, включително и анализ на рисковите секции в цялата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни