Коментарът на Йоурова идва ден, след като Европейската комисия обяви, че "Туитър" е една от основните онлайн платформи, които ще имат още четири месеца, за да се съобразят с изискванията на новия европейски Законодателен акт за цифровите услуги (ЗАЦУ).

Свързани новини

28.04.2023 09:42

ЕК предупреди Туитър: Свободата на словото има граници

Видян 896 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова, отговаряща за свободата на медиите и основните права, отново предупреди "Туитър" и неговия главен изпълнителен директор Илон Мъск, че платформата за социални медии трябва да се заеме сериозно с борбата срещу дезинформацията, предаде белгийската новинарска агенция Белга. Комисията скоро може да санкционира "Туитър", ако компанията не успее да изпълни новите си правни задължения.

Комисията вече отправи критики към "Туитър" през февруари тази година. Като страна, подписала Кодекса на ЕС за поведение във връзка с дезинформацията, компанията представи непълен доклад за дейността си, който не дава почти никакви обяснения за това как планира да противодейства на влиянието на трети страни и да се бори с дезинформацията.

В разговор с Белга в сряда, организиран от "Европейски Нюзрум", Йоурова отново разкритикува "Туитър". "Бих искала да обясня на г-н Мъск нашата философия", каза тя. "Ние сме защитници на свободата на словото, затова разработихме Кодекса за поведение, но тази свобода има своите граници", добави тя.

Коментарът на Йоурова идва ден, след като Европейската комисия обяви, че "Туитър" е една от основните онлайн платформи, които ще



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби