ЕК предявява искове пред Съда на Европейския съюз срещу 11 държави- членки, включително България, за това, че не са транспонирали изцяло в националното си законодателство правилата на ЕС в областта на авторското право, съобщиха от ЕК

Свързани новини

15.02.2023 17:30

ЕК предявява искове към 11 държави, вкл. България

Видян 1056 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


ЕК предявява искове пред Съда на Европейския съюз срещу 11 държави- членки, включително България, за това, че не са транспонирали изцяло в националното си законодателство правилата на ЕС в областта на авторското право, съобщиха от ЕК.

Комисията ще предяви искове срещу България, Дания, Финландия, Латвия, Полша и Португалия за това, че не са подали уведомление за приемане на мерки за пълното транспониране на законодателството в областта на авторското право и сродните му права в цифровия единен пазар. Относно правата на интелектуална собственост и свързаните права, приложими за определени онлайн предавания, предявени искове ще получат България, Финландия, Латвия, Полша и Португалия за това, че не са подали до Комисията уведомление за пълното транспониране на правилата на ЕС. От ЕК обясняват, че с новите правила се въвежда по-голяма правна сигурност и се създават повече възможности за възнаграждение в отношенията на тези лица с онлайн платформите, като се въвежда равновесие в позициите при договаряне. Относно радиото и телевизионните програми, с новата директива се улесняват телевизионните оператори да предоставят чрез онлайн услугите си трансграничен достъп до определени телевизионни програми, както и до своите радиопрограми. Въвеждат се и правила, които позволяват на радиото и телевизионните канали да получават по-лесно лицензи за препредаване.


ЕК ще предяви и иск пред Съда на Европейския съюз срещу България, Белгия, Латвия и Нидерландия за невъвеждане на правилата на ЕС в областта на отворените данни и повторното използване на данни от обществения сектор. От ЕК уточняват как въпреки че крайният срок за транспониране на директивата изтече на 17 юли 2021 г., четирите посочени по-горе държави- членки все още не са съобщили всички свои национални мерки, независимо от официалните уведомителни писма, изпратени им от Комисията през септември 2021 г., и от мотивираните становища, изпратени на тези държави - членки между април и юни 2022 г. (БГНЕС)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.02.2023 23:55

    каква гавра с българите от уницеф, да й дават пари , за да купува ваксините на килърите и да ги прилага в суматохата на голямо бедствие на бедните държави, като с тях инвалидизира и убива деца и възрастни- UNICEF's History of Using Disasters to Vaccinate Children with the Oral Polio Vaccine that Spreads Polio The United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF) is the world’s largest distributor of vaccines to children internationally.

  • 001 разтуряне на седянката 15.02.2023 21:29

    Колкото по-скоро се разтури тази сатанинска организация, толкова по-голям е шанса за оцеляване на Европа и нейните народи, а за нас важи с още по-голяма сила, предвид купените и нескрити слуги във властта и НС на чужди, небългарски интереси!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева