Държавата е поискала разрешение от ЕК за спиране на износа на ток, но е получила отказ

Свързани новини

10.02.2022 16:12

ЕК не ни дава да спрем износа на ток

Видян 1048 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Държавата е поискала разрешение от ЕК за спиране на износа на ток, но е получила отказ”, обяви вицепремиерът Асен Василев в НС. По думите му целта е спад в цените на електричество на вътрешния пазар.



"Ние питахме, обаче нямаше как да получим дерогация от общия пазар на електроенергия", каза Василев. По думите му нито една държава не е получила такова разрешение.



"Това беше най-доброто и най-оптималното решение. Ако бяхме спрели износа, това щеше да намали цената и нямаше да се налага да даваме компенсации", допълни министърът. "Имахме този план, но той се оказа неизпълним", посочи той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.02.2022 16:33

    ...Нали новият премиер ги плещи , че България била независима държава . Първо трянва да се задоволи вътрешният ел. пазар с евтин ток , и ако има излишък да се захранва Германия с ел.енергия ( тя си спря атомните централи - и миналата година нямаше достатъчно вятър за ветро-генераторите си ) България има нужда от истински мъж - политик , който да тропне на масата на брюкселските меки китки и да им каже : " Нациналните интереси на народа от евтина ел.енергия са приоритет пред интересите на Евро-съюза ; още повече , че този Евро-съюз е изоставил България на произвола на съдбата - да бъде страната най-бедната държава в този съюз "

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева