"Двама членове на израелска туристическа група бяха убити, един египтянин, а друг беше ранен", заяви източник от службата за сигурност. "Полицейският служител е бил незабавно арестуван и срещу него са предприети правни мерки. Раненият е бил прехвърлен в болница за лечение".

Свързани новини

09.10.2023 12:12

Египетски полицай уби двама израелски туристи

Видян 1697 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама израелски туристи и един египетски гражданин са били убити в неделя, когато египетски полицай е открил огън в района на Маншия в град Александрия в Египет, съобщи служител от службата за сигурност на страната.

"Двама членове на израелска туристическа група бяха убити, един египтянин, а друг беше ранен", заяви източник от службата за сигурност. "Полицейският служител е бил незабавно арестуван и срещу него са предприети правни мерки. Раненият е бил прехвърлен в болница за лечение".

Предполага се, че полицейският служител, за когото се смята, че е отговорен за стрелбата, е използвал личното си огнестрелно оръжие при нападението, което се е случило в близост до популярната туристическа атракция Колона на Помпей.


Съобщава се също, че жертвите са били част от израелска група за разглеждане на забележителности. На кадрите, разпространени в социалните медии, се вижда, че на мястото на инцидента има поне три линейки, а зрители наблюдават събитията иззад полицейските бариери.

Израелското външно министерство потвърди смъртта на двама свои граждани в изявление в неделя.

"Тази сутрин по време на посещение на израелски туристи в Александрия, Египет, местен жител откри огън по тях, убивайки двама израелски граждани и техния египетски водач", се казва в съобщението. "Освен това има един ранен израелец в умерено състояние".

Нападението става ден след като палестински бойци започнаха нахлуване в Израел от Газа. Египет и Израел постигнаха мирно споразумение преди десетилетия и африканската страна често участва в преговори за посредничество в израелско-палестинския конфликт.

Въпреки това антиизраелските настроения в северноафриканската страна остават високи - особено около ситуации на насилие между израелци и палестинци.





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион