Свързани новини

26.06.2013 10:51

Едвин Сугарев обяви гладна стачка

Видян 1577 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едвин Сугарев обявява гладна стачка, докато кабинетът на премиера Пламен Орешарски не напусне политическата сцена. Това става ясно от отворено писмо, изпратено до медиите тази сутрин.


В писмото си Сугарев обръща внимание на продължаващите вече 12 дни протести с искания за оставки и липсата на реакция от страна на властта. „А Вие се правите, че не чувате гласовете им под прозорците на кабинета си, че не разбирате техните искания и не долавяте тяхната категоричност.” В текста той допълва, че единственият достоен изход за Орешарски е подаването на оставка. „Вървете си в мир, г-н премиер, вървете си, докато още има мир в България – защото от един момент нататък може да бъде късно. За съжаление Ви познавам достатъчно добре и знам, че няма да го направите. Наемниците не правят така. Ще се опитвате да оцелеете – с всички сили и с всички средства – както се опитват да оцелеят партийните Ви попечители, както се опитва да оцелее Вашият свят на подмяната и на лъжат”, категоричен е поетът и бивш политик.


По бТВ Сугарев обясни, че управляващите чакат да затихне протеста от само себе си и затова не обръщат внимание на гражданското недоволство. От днес той ще пие само вода.


Сугарев обръща внимание в мотивите си в писмото си за гладната стачка, че няма нищо по-лошо от непрозрачното управление на страната и това, че се „обслужват неясни олигархически интереси, ръководейки се от сключени потайно политически сделки; да се култивира подмяна и лъжа – и да поражда единствено омерзение у своите обитатели”.


Писмото е адресирано както до премиера Орешарски и медиите, така и до президента Росен Плевнелиев и посланиците на страните от ЕС.


Това не е първата гладка стачка на Едвин Сугарев. Той обяви, че няма да се храни и през април 1993 година с искане за оставката на президента тогава Желю Желев, след като първото синьо правителство падна от власт след т.нар. Боянски ливади. Вицепрезидентът - покойната писателка Блага Димитрова напусна поста на "Дондуков" 2, масови протестни действия вървят в страната. Желев обаче остана президент. Едвин бе и сред гладуващите в Града на истината срещу гласуваната тогава нова Конституция на страната, която действа и в момента и чиито промени искат и политиците, и протестиращите днес хиляди българи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак