4-годишното момиченце, което заедно с едногодишното му братче, бяха открити бездиханни в изпепелено от пожар жилище във варненския квартал Владислав Варненчик преди малко повече от година, всъщност е било мъртво месец преди да избухнат пламъците

Свързани новини

14.02.2023 16:48

Едно от децата в опажареното жилище във Варна е било мъртво месец преди пламъците

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


4-годишното момиченце, което заедно с едногодишното му братче, беше открито бездиханно в изпепелено от пожар жилище във варненския квартал Владислав Варненчик преди малко повече от година, всъщност е било мъртво месец преди да избухнат пламъците. Това заяви в интервю за варненския СайтЪТ окръжният прокурор на морския град Красимир Конов.


Трагедията се разигра на 9 октомври 2021 г. около 22:30 часа. Тогава на спешния телефон е подаден сигнал за пламъци, избухнали в жилище на първия етаж, обитавано от 37-годишния Емил Христов, 22-годишната му приятелка Мартина Йорданова и двете им деца - 4-годишната Мариела и 12-месечният Денис. След потушаването на огъня пожарникарите изнесоха от апартамента телцата на децата. Тогава бе съобщено, че момченцето е загубило живота си вследствие на задушаване от дима, но причината за смъртта на момиченцето не бе ясна.


Разследването показа обаче, че пожарът е умишлен. Родителите бяха задържани. В жилището не е имало ток, който е бил изключен заради неплатени задължения. Назначената химическа експертиза пък показа наличие на амфетамин и екстази в организма на 37-годишния Емил, който по време на пожара не е бил в апартамента.


"Досъдебното производство вече е приключило, но не е решено все още по същество от прокурора. Очакваме да бъде получено от Окръжна прокуратура до дни, след което ще подлежи на анализ от страна на наблюдаващия прокурор. По тази причина, доколкото все още няма изготвен прокурорски акт, ще бъда предпазлив при коментара на това дело. Действително трагедията е неописуема. Мога да отбележа, че прокурорът и разследващият полицай положиха неимоверни усилия за изясняване на обективната истина по делото", допълни окръжният прокурор на Варна.
По думите му, на разследващите веднага е станало ясно, че смъртта на 4-годишната Мариела не е настъпила в резултат на огъня.


Пред разследващите 22-годишната Мартина е обяснила, че дъщеря й е починала в резултат на болест.
В момента двамата родителите са на свобода, тъй като срокът за задържането им, докато тече досъдебното производство е изтекъл.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец