„Единството и мирът ще бъдат в основата на позицията на коалиция ГЕРБ-СДС“, заяви от парламентарната трибуна Десислава Атанасова.


Тя каза, че страната ни се намира в толкова критична ситуация, че няма как депутатите да си позволят дребнави спорове, детински битки за надмощие и отправяне на обиди и клевети.


„Това Народно събрание се случва в момент на редица кризи, политическата нестабилност заема формата на хронична криза на доверие към институциите“, каза тя.


„Българските граждани много ясно казаха, че не желаят да видят противоборство, а единство между политическите сили. Те са наясно с огромната социална цена, която всички ще платят. Резултатът предполага взаимодействие между политическите субекти“, каза още Атанасова.


„Трябва да опитаме да преведем страната през кризите. Този подход е единственият шанс да не се провали това 48-мо Народно събрание“, допълни тя. „Обвиненията срещу ГЕРБ до едно са несправедливи. Ако пак се замерваме с обвинения, пак няма да има морални победители“, каза още Атанасова.