Знам какво означава кибуц за израелците", продължи служителят на ЕС, като се позова на собствения си живот в кибуц, който е вид земеделска общност, през 60-те години на миналия век.

Свързани новини

17.11.2023 12:23

Един ужас не оправдава друг: Борел към Израел

Видян 685 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел призова израелците да не "изпадат в ярост" заради смъртоносната атака на Хамас от 7 октомври, като заяви, че един акт на насилие не може да оправдае друг.

По време на първото си посещение в Израел, откакто миналия месец избухна войната между Израел и палестинските бойци, Борел изрази солидарност с еврейската държава, но призова израелските сили да проявят сдържаност при операцията си за унищожаване на Хамас в Газа.

"Разбирам яростта ви, но нека ви помоля да не се поглъщате от ярост", каза той и добави: "Недалеч оттук е Газа. Един ужас не оправдава друг."

След като пристигна в Израел в четвъртък, Борел обиколи Кибуца Беери, където местните жители бяха избити от Хамас по време на изненадващото му нахлуване миналия месец. Според израелски официални лица бойната групировка е убила 130 жители на общността на 7 октомври.


Знам какво означава кибуц за израелците", продължи служителят на ЕС, като се позова на собствения си живот в кибуц, който е вид земеделска общност, през 60-те години на миналия век.

Израелският министър на външните работи Ели Коен, който пътува до Беери заедно с Борел, повтори позицията на своето правителство, че Хамас в крайна сметка носи цялата отговорност не само за израелските жертви, но и за палестинците, убити при ответните рейдове на Израел в Газа.

"Има само един отговорен за това зверство, за клането на седми октомври, за света, който започна след това, а също и за страданията на хората в Газа - това е Хамас, която е спонсорирана от Иран", каза Коен.

По данни на Министерството на здравеопазването на Газа повече от 11 500 палестинци са загубили живота си при израелските въздушни и наземни операции в Газа, в допълнение към още хиляди ранени. Според израелски официални лица по време на нападението на Хамас са били убити около 1200 души, а над 200 са взети за заложници, включително редица чуждестранни граждани.

Борел също така обеща да обсъди тежкото положение на палестинците на предстояща среща с емира на Катар, шейх Тамим бин Хамад ал Тани, като част от четиридневното му пътуване до държавите от Близкия изток, което ще приключи следващия понеделник. Доха поддържа тесни връзки с политическото ръководство на Хамас и работи за освобождаването на заложници, взети от въоръжената групировка.


 Снимка: (AP Photo/Francisco Seco)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион