Свързани новини

20.08.2020 10:03

Един основен закон не може да бъде статичен: Марияна Николова

Видян 1110 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпросът за промените в Конституцията и дебатът около него вече са факт. Рестарт е необходим и Борисов даде ясна оценка за това. Нека да видим, кои ще бъдат последователите на идеята. Като юрист мога да кажа, че за мен реалистични промени са необходими. Един основен закон като Конституцията не може да бъде статичен, а трябва да бъде променян. Това заяви пред Нова тв вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Също така тя подкрепи и идеята за по-малък брой народни представители. "Нека видим какви ще бъдат политическите послания и примерите, които ще бъдат поставени на масата. През годините темата за промени в Конституцията е била поставяна на масата много пъти, но никога не сме виждали конкретика", подчерта Николова. Тя смята, че изменения в основния закон, които дават по-големи правомощия на обикновеното Народно събрание, също са необходими.


"Това ще се изясни по време на дебатите. Ще се чуят различни мнения и практики, така че нека да видим какво ще предложат политиците. Сега е тяхното време да предложат нещо", добави вицепремиерът.


"В момента всички политици и политически лидери имат възможност да представят своите предложения. В условията на диалог и консенсус ще бъдат изработени най-правилните мерки и виждания по отношение на новите нормативни промени. Считам, че тъй като дебатът вече е налице, ще се даде ясно послание до какво ще се стигне. Премиерът каза ясно своето послание към гражданите. Ако не се стигне до свикването на ВНС, решението е на правителството и трябва да гледаме обединението и това, че проблемите, които са на дневен ред, трябва да бъдат решавани. Правителството даде ясна заявка за това. Трябва да мислим на първо място за обществото и за гражданите. Всички решения трябва да бъдат обмисляни, защото потърпевшо ще бъде обществото", каза Николова.


Според нея важният въпрос е кой е имал смелостта да предложи такива промени в страната. "Както вече казах, смятам, че промените са наложителни, защото трябва да отговорим на нуждите на обществото. Гражданското общество и младите хора също ги искат. Всеки трябва да изрази своите визии по темата", добави министърът.


Николова категорично осъди сблъсъците и изправянето на граждани срещу граждани: "Това ли заслужават нашите деца - сълзите в очите на тези две деца в колата не трогнаха ли обществото? Това ли е гражданското общество? Полицията свърши своята работа и смятам, че това противоправно действие ще бъде наказано. Не считам, че нашите деца трябва да бъдат свидетели на такива неща и че това е демокрацията".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.08.2020 10:56

    Тази мома на Симеонов с безкрайните дипломи направо чупи тъпомера. Изнесени бяха данни, че ректорите на Югозападния и Варненския у-тети са с месечни заплати около и над 16000лв, а е обществена тайна, че всички калинки са с дипломи от тези ковачници на кадри, в т.ч. и дипломата за доктор на Гешев. Там най-лесно се купуват дипломи, абе хората знаят как да печелят!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.