Свързани новини

11.02.2019 09:42

Един човек на мястото на Бронзовата къща

Видян 1196 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Видеоинсталация от екрани ще бъде издигната на площадката на бившия мавзолей след демонтажа на Бронзовата къща. Произведението Един човек на Венелин Шурелов е победител в първия конкурс за произведение на съвременното изкуство по програма Навън като е класирано на първо място от Творческия съвет към Общината.


Тялото на Един човек ще бъде съставено от 56 LED екрана. Изображенията върху тях ще бъдат генерирани от компютърен алгоритъм и ще представят отражение на града в реално време. Височината на фигурата ще бъде 12 метра. Инсталацията ще струва 81 100 хил. лв, пише културната служба на общината. Тя решава проблемите на всички, които искат отделни паметници в центъра на София за този или онзи герой – инсталацията дава възможност в отделни дни да бъде паметник на всеки от тях.


Предстои одобрение на проекта от Министерството на културата, Националния институт за недвижимо културно наследство, Направление Архитектура и градоустройство към Общината, а след това гласуван и от Столичния общински съвет.


Доц. д-р Венелин Шурелов е преподавател в Националната художествена академия, където води магистърската програма Дигитални изкуства. Той е съосновател, част от кураторския екип и технически организатор на DA Fest – Международен фестивал за Дигитално изкуство. Сред нещата му са Ротор (2016) – представен в Арс Електроника център, Линц, пърформанс инсталацията Post-Everything в университета Таусън, САЩ. Работите му са представяни в редица самостоятелни и общи изложби, на фестивали в България, Европа и САЩ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион