04.10.2008 13:50

Е. Йорданов: "С подписа на Първанов е назначен Сертов!"

Видян 1327 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Задължително е да има парламентарна комисия за контрол на ДАНС, заяви Борислав Цеков от НДСВ, Главен секретар на в службата на националния омбудсман пред Дарик радио.


Агентите не са там, където трябва, каза депутатът от БНД Николай Свинаров по повод на скандала в ДАНС. Според него трябва да има сериозни законодателни промени по отношение на службите. Освен това според него липсва необходимата стратегия в сектора на националната сигурност. От своя страна д-р Петър Москов, зам. председател на ДСБ заяви, че модерната служба се създава, за да внася страх в престъпниците, а не в обществото. Когато началникът на ДАНС излиза и казва, че ще продължаваме да следим тези, които дестабилизират правителството. Това означава, че ние с Цветан Цветанов трябва да сме обект на ДАНС, защото сме в опозиция и това внася страх сред гражданите посочи Москов. Според него, Петко Сертов трябва да подаде оставка, което е и категоричното становище на ДСБ, защото ДАНС се е превърнало в политическа полиция.


Когато се създаде ДАНС имаше големи очаквания вкл. и от ЕС, а сега се оказва, че тази служба следи политически опоненти., заяви лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той посочи че трябва да бъде направена разликата между СРС и разпечатки от подслушвани телефонни разговори, което ангажира и операторите, отбеляза той. Според него трябва службите трябва да бъдат оставени да се гледат работата. Но Цветанов подчерта, че Петко Сертов е назначен еднолично от премиера Сергей Станишев и това го кара да няма доверие към службата. Цветанов е категоричен, че независимо от смяната правителствата след изборите, службите трябва да остават и да си гледат работата, а не да изпълняват политически поръчки. Според зам. председателят на БСП Георги Юруков ДАНС се контролира от вътрешната комисия на НС. Той уточни, че от както е създадена ДАНС към премиера е бил зададен един-единствен въпрос по време на парламентарния контрол към премиера за дейността й и това е било вчера от страна на депутата на ДСБ ген. Атанас Атанасов.


Президентът, който е най-високо платеният безделник в страната говори, наляво и надясно, че се разграничава от дейността на агенцията, когато Петко Сертов е назначен с неговия подпис каза Емануил Йорданов от СДС, бивш министър на вътрешните работи от правителството на Иван Костов.


Според Цветан Цветанов ДАНС е бил създаден за реформа в сектора. Но това не е станало и затова в един нов парламент трябва отново да им дискусия за работата на службите и законодателни промени. Цветанов беше категоричен, че хората работещи в МВР са вече уморени от непрекъснатите и недовършени реформи. Депутатът от Атака Павел Шопов заяви, че във всяка нормална държава след подобен скандал ръководителят на службата ще си подаде оставката, а премиерът защитава Петко Сертов, като някой Гюро Михайлов, допълни той. Цветанов от своя страна счита, че скандалът с ДАНС ще се омаловажи, защото управляващите са заинтересовани. Лидерът на ГЕРБ отчита като грешка, че ръководителят на ДАНС не е бил избран от народното събрание. Борислав Цеков подчерта, че спешно трябва да се създаде парламентарна комисия за контрол на ДАНС на паритетен принцип, като неин председател да бъде депутат от опозицията. Според него трябва да се направят и законодателните промени, за да бъдат до край гарантирани правата на гражданите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудно решение

Днес може да се наложи да вземете трудно решение