Свързани новини

20.10.2019 08:00

Джонсън изпрати на ЕС неподписано писмо с искане за отлагане на Брекзит

Видян 1771 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британският премиер Борис Джонсън е изпратил писмо до Европейския съюз с искане за отлагане на Брекзит, но без да го подпише, твърди източник от "Даунинг стрийт". Искането е било съпроводено с второ писмо, подписано от премиера, в което се казва, че той е убеден, че отлагането е грешка, предаде БНР.


По закон премиерът се задължава да поиска отлагане на датата, фиксирана сега на 31 октомври, след като загуби вота в Камарата на общините.


Председателят на Съвета на Европа Доналд Туск написа в социалната мрежа Туитър, че е получил искането за отсрочка. Той не даде подробности за съдържанието на писмото, но отбеляза, че ще започне консултации с европейските лидери.


Според наличната информация във второто писмо Борис Джонсън призовава европейските лидери да помолят депутатите да преосмислят решението си и да гласуват за сделката, постигната между Лондон и Брюксел, без да има ново отлагане.


На извънредното заседание на Камарата на общините в събота депутатите гласуваха поправка, която блокира гласуването на сделката на Джонсън за Брекзит, докато в парламента не бъде одобрено необходимото законодателство за превръщането ѝ в закон.


В отделно писмо до депутатите Борис Джонсън ги предупреждава,че ЕС може да отхвърли искането на парламента и че той няма да договаря нова отсрочка на Брекзит.


 Снимка: Ройтерс


 


 


 




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева