Свързани новини

09.10.2014 13:20

Джихадистите завладели над една трета от Кобани

Видян 894 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ислямска държава" е завладяла повече от една трета от сирийския граничен град Кобани, въпреки водените от САЩ въздушни удари срещу тях в и около града. Това съобщава групата за мониторинг, цитирана от „Ройтерс".


Те са се преместили в две области в сряда по време на триседмичната битка, която кюрдските защитници казват, че ще приключи с клане и ако спечелят бунтовниците ще имат гарнизон на турската граница.


Сирийската обсерватория за човешките права, която наблюдава гражданската война в страната, заяви, че сблъсъците продължават и тази сутрин, като силите на „Ислямска държава", все още широко известни с предишното си име „Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ), продължават да напредват.


„ИДИЛ контролира повече от една трета от Кобани. Всички източни райони, малки части от североизток и зона на югоизток", заяви директорът на обсерваторията Рами Абдел Рахман.


Експлозия е била чута днес в западната част на града, който е основно с кюрдско население. Гъст черен дим се вижда от турската граница на няколко километра. В обсадения град се чуват звуци от прелитащи самолети и спорадична стрелба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което