09.02.2009 17:16

Джебчии плъзнали из центъра

Видян 1742 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Джебчии са плъзнали из централните софийски райони и най-вече в периметъра от ЦУМ до Лъвов мост, по бул. „Мария Луиза“. Една тумба заработва всеки ден в района около Централните хали, сигнализираха във вестника хора от охраната на търговския обект. По думите им не минава ден без някой да бъде „ужилен“ от крадците. Всеки е тяхна потенциална жертва, затова хората трябва да бъдат по-бдителни, предупреждават охранителите.
Сред най-доходоносните места в София за представителите на този „бизнес“ са Първа работничеса болница, спирките на Централна гара и бул. "Мария Луиза", района около храма "Света Неделя", площад „Славейков“, както и Женския пазар и комплекс "Илиянци". И не на последно място градския транспорт.
Обирджиите действат с голяма бързина и сръчност. Основно правило на професионалния джебчия е никога да не се движи сам. Така едните отвличат вниманието на жертвата, а другите пребъркват. Дори и да ги заловят обаче, на следващия ден те отново са на свобода. Причината е, че залавянето трябва да стане на място, за да има ефект. Обикновено обаче това е трудно постижимо, казаха за 19` от столичната дирекция на полицията. По думите на служители от отдела за борба с уличната престъпност много от джебчийските групи използват малолетни, които не подлежат на наказателна отговорност. Децата много често са главни герои в добре режисирани ситуации, където будят състраданието на жертвата или просто отвличат вниманието й, докато „бригадата“ й отмъква портмонето. След това обаче органите на реда са с вързани ръце, тъй като не могат да задържат детето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева