Свързани видео

09.05.2017 10:53

Дворецът оживява с видеошоу по фасадата в Деня на Европа

Видян 925 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По случай Деня на Европа и 10 години от членството на България в Европейския съюз, Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България организират 3D мапинг шоу и ден на отворените врати за ученици. 3D мапинг спектакълът ще бъде прожектиран на 9 май от 21:30 часа върху фасадата на Националната художествена галерия (бившия Царски дворец) на площад „Княз Александър I“ и ще бъде излъчен 3 пъти – в 21:30, 21:50 и 22:15 ч. Шоуто може да бъде гледано и в интернет на www.europarl.bg и във Facebook. Специалното видео събитие е разработено съвместно с българското студио mp-studio.eu, носител на множество европейски награди за осветяване на знакови сгради в Европа и по света. Филмът е с продължителност от 13 минути и за да могат всички желаещи да станат част от празника, ще бъде излъчен 3 пъти – в 21:30, 21:50 и 22:15 ч.
Домът на Европа ще посрещне ученици от цялата страна, част от които ще имат възможността да участват в дискусия за членството на България в ЕС с министър Лиляна Павлова от 11:00 ч. Над 300 деца от цялата страна ще посетят стъкленото здание на ул. Раковски и ще се включат в поредица от занимателни информационни инициативи и образователни презентации, посветени на Европейския съюз, неговата история и възможностите, които предлага на младите европейски граждани. На събитието ще присъства министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, която ще награди победителя в конкурса за студентско есе на тема България в Европейския съюз: десет години по-късно, съвместно организиран от Представителството на Европейската комисия в България и Института за икономическа политика, и ще поговори с учениците за техните виждания за членството на България в ЕС. Официалната част е предвидена за 11:00 ч., като събитието е отворено за журналисти.
В рамките на посещението е предвидена обиколка на забележителностите на София, където учениците ще имат възможност да открият истински европейски „находки“ в нашата столица, показващи знаковите места за българското членство в Европейския съюз и общата ни европейска история. Част от всеки тур ще бъдат няколко „спирки“, на които ще бъдат засегнати интересни теми от историята на ЕС и от пътя на България към обединена Европа.


Вижте видеото ТУК!!!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху